07.12.2023 14:35
Просмотров: 273

До кінця року Україна отримає усі 14 комплексів протидії безпілотникам Vampire від США

До кінця року Україна отримає усі 14 комплексів протидії безпілотникам Vampire від США

У грудні 2023 року Україна отримає усі 14 комплексів протидії безпілотникам Vampire, що були замовлені в рамках військової допомоги.

Про це повідомляє пресслужба Командування повітряних систем військово-морських сил США (Naval air systems command), пише Мілітарний.

В грудні Сполучені Штати передадуть Сухопутним військам України 14 комплексів Vampire. Ці системи були розроблені спеціально для України для виявлення та перехоплення ворожих безпілотників, зокрема Shahed-136.

Зазначається, що розробка, виробництво та постачання систем Vampire відбувається у надзвичайно стислі часові рамки під керівництвом спеціальної Команди розробок точних видів озброєння PMA-242 ВМС США.

«Ми поставили перші чотири системи лише за шість місяців, використовуючи інноваційну стратегію укладання контрактів і старанно працюючи, щоб йти в ногу зі швидким розвитком системи», – розповідає Кевін Распет, заступник керівника програми іноземних продажів.

Вони потрапили до пакету військової допомоги США у розмірі 1,3 млрд доларів, що був анонсований 19 липня 2023 року. Проте тоді не було вказано кількість запланованих до передачі установок.

Вперше про початок їх застосування українськими військовими 1 вересня повідомив департамент оборони Сполучених Штатів.

У повідомленні також зазначається, що разом з новою партією техніки у найближчі тижні мають надійти перші ракети APKWS оснащені безконтактним детонатором.

Безконтактний підривник з радіочастотним датчиком має суттєво підвищити ефективність комплексу.

Vampire

Мобільна система Vampire – відносно нова розробка. Польові випробування VAMPIRE почалися в 2021 році, а влітку 2022 року компанія продовжила випробування дальності уражання цілей та загальної надійності систем.

Система керованого озброєння зенітного комплексу інтегрує оптико-електронну систему WESCAM MX-10 з тепловізійною та телевізійною камерами, що відповідає за виявлення цілей і наведення та пускову установку чотирьох 70-мм керованих ракет.

Основою комплексу є керована 70-мм ракета APKWS виробництва компанії BAE Systems. Вона оснащена дистанційним детонатором для перехоплення повітряних цілей.

Комплекс портативний та може встановлюватись на різні транспортні  засоби, включаючи цивільні позашляховики.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович