22.12.2023 08:51
Просмотров: 355

Лауреати Пулітцерівської премії подали позов проти OpenAI та Microsoft

Лауреати Пулітцерівської премії подали позов проти OpenAI та Microsoft

Група з 11 авторів наукової літератури приєдналася до позову у федеральному суді Манхеттена, який звинувачує OpenAI і Microsoft (MSFT.O) у зловживанні книгами, написаними авторами для навчання моделей популярного чат-бота OpenAI ChatGPT та інших штучних програмне забезпечення на основі інтелекту.

Сценаристи, зокрема лауреати Пулітцерівської премії Тейлор Бранч, Стейсі Шифф і Кай Берд, які були співавторами біографії Дж. Роберта Оппенгеймера «Американський Прометей», яка цього року була екранізована в хіт-фільм «Оппенгеймер», — заявили у вівторок суду, що компанії порушили свої авторські права, використовуючи їх роботу для навчання великих мовних моделей OpenAI GPT.

«Відповідачі заробляють мільярди на несанкціонованому використанні науково-популярних книг, і автори цих книг заслуговують на справедливу компенсацію та поводження за це», — заявив у середу адвокат письменників Рохіт Нат.

Письменник і редактор Hollywood Reporter Джуліан Санктон вперше подав запропонований колективний позов минулого місяця. Ця справа є однією з кількох , які були порушені групами власників авторських прав, включаючи авторів Джона Грішема, Джорджа Р. Р. Мартіна та Джонатана Франзена, проти OpenAI та інших технологічних компаній через звинувачення у зловживанні їх роботою в навчанні ШІ.

Sancton's був першим авторським позовом проти OpenAI, який також назвав Microsoft відповідачем. Технологічний гігант інвестував мільярди доларів у стартап зі штучного інтелекту та інтегрував системи OpenAI у свої продукти.

У зміненій скарзі, поданій у понеділок, говориться, що OpenAI «зібрав» роботи авторів разом із купою іншого захищеного авторським правом матеріалу з Інтернету без дозволу, щоб навчити свої моделі GPT, як реагувати на текстові підказки людини.

Джерело: http://internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович