10.02.2024 20:34
Просмотров: 317

Люди горіли живцем: після обстрілу «шахедами» у Харковi виникла одна з наймасштабніших пожеж

Люди горіли живцем: після обстрілу «шахедами» у Харковi виникла одна з наймасштабніших пожеж

Ввечері 9 лютого росіяни вдарили «шахедами» по Харкову. Влучили по нафтобазі у Немишлянському районі. Після першого влучання пролунав другий, ще більш потужний вибух, що супроводжувався засліплюючим спалахом. Паливо з розбитого резервуару витекло на землю та вулицею стрімко дісталося приватного сектору. Вогонь охопив 15 житлових будинків, загинули семеро людей, троє дістали поранень. Хронологію подій зранку на місці встановлювали правоохоронці.

Сергій Болвінов, нач. СУ ГУНП в Харківській області

Попередньо, три БпЛА «шахед» влучили в нафтобазу, яка знаходиться неподалік і де зберігалося близько 3800 тонн пального. Фактично вся вулиця перетворилася на пекельну розплавлену масу. Паливо змішалося зі снігом і почало горіти. Сталося займання будинків вздовж вулиці. Вулиця Котельна в низині розташована і вона прийняла всю цю палаючу суміш. І люди стали заручниками.

Сергій Болвінов, нач. СУ ГУНП в Харківській області

В одній домівці знаходилася родина, 5 людей, двоє молодих батьків та троє їхніх дітей. Вони всі згоріли живцем. В іншій будівлі знаходився чоловік, не ходячий, його доглядала дружина, вони теж загинули.

Так вдень виглядало місце однієї з наймасштабніших пожеж після ворожих обстрілів Харкова. Тіла загиблих сильно обгоріли і для остаточних висновків знадобиться проведення ДНК-експертизи. Зранку правоохоронці вже працювали з родичами загиблих.

Наталія

Нас здесь не было, ми с мужем были в другом месте, а здесь были свекр со свекровью. Свекр лежачий, свекровь инвалид, плохо ходила, вони не врятувалися.

Олександр з дружиною фактично залишилися на вулиці. Розповідає, що після першого вибуху навіть не збирався вставати з ліжка.

Олександр Лагутін

Ну, думаю, ладно, хай бахає десь там. А потім звук мопеда і другий вибух. Я підійшов до вікна, хоча не можна. Там полум’я величезне, дим, гар, але не було дороги ще тут вогняної. І я спокійно, думаю, зараз пожежні приїдуть, все зроблять. А потім біжать люди, стукають в паркан, я вхопив паспорт, телефон і собачку, мені собачку треба було зберігати. Вискочили на вулицю, до калітки – а вона горить.

Рятувалися з палаючого подвір’я через город. Обійшли сусідніми вулицями та повернулися до свого вже охопленого вогнем будинку. Чоловік показує, де саме текло палаюче паливо.

Олександр Лагутін

Я не знаю, що робити. Нове життя? Що воно буде. Домівки немає, нічого немає, мені 68 років і я починаю життя з початку. Ось так.

Євген Василенко, речник ГУ ДСНС України у Харківській області

Безпосередньо на місці події працювали 200 рятувальників та 48 одиниць техніки. Площа пожежі склала 3700 кв. м, це по житловому сектору, це загальна площа охоплених полум’ям житлових будинків.

Працювати безпосередньо на місці влучання «шахедів» до завершення роботи рятувальників в поліції можливості не було.

Олег Синєгубов, начальник Харківської ОВА

У нас наразі відселено 15 людей, оскільки ще зберігається небезпека повторного витоку палива. Наразі наші підрозділи ДСНС локалізували пожежу, місце охороняється, у разі необхідності будемо розширювати зону відселення.

Старшому з вбитих росіянами у Харкові дітей було сім років, середньому – чотири, найменшому лише десять місяців.



Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович