20.03.2021 06:10
Просмотров: 769

На Донбасі окупанти грубо порушують домовленості: опубліковано нові дані

На Донбасі окупанти грубо порушують домовленості: опубліковано нові дані

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців, про що йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 17 березня № 62/2021.

Зокрема окупанти продовжують мінувати місцевість на тимчасово окупованих територіях. Згідно зі звітом, 14 березня на північно-західній околиці Петровського району міста Донецьк БПЛА Місії зафіксовано 18 протитанкових мін, установлених найманцями ОРДО поперек дороги. 15 березня БПЛА зафіксував 53 протитанкових міни у полі та поперек дороги, яка веде в напрямку населеного пункту Пікузи, йдеться у повідомленні на сторінці Операції об’єднаних сил у соціальній мережі Facebook.

Окупанти грубо порушують досягнуті домовленості, відновлюючи військову присутність на ділянці розведення Золоте. Так, 15 березня в межах ділянки розведення БПЛА ОБСЄ зафіксував приблизно 800 протитанкових мін, які за оцінкою представників Місії належать збройним формуванням ОРЛО.

16 березня, здійснюючи патрулювання південніше ділянки розведення, поблизу блокпоста збройних формувань, спостерігачі Місії вкотре зафіксували 5 контейнерів усередині огородженого майданчика, на південній стороні дороги, яка веде до населеного пункту Золоте-5. Ще один контейнер за 60 – 70 м на північ від інших п’яти вищевказаних контейнерів, а також ще один приблизно за 350 м на північ від південного краю ділянки. Ці два контейнери стояли на західній стороні автодороги Т1316. Зазначені порушення фіксуються Місією щоденно, починаючи з січня поточного року.

Українська сторона докладає максимум зусиль для повноцінного функціонування КПВВ «Золоте» і «Щастя» та відновлення свободи пересування мешканців Донецької та Луганської областей, відкривши ці КПВВ ще у листопаді 2020 року.

Однак, окупаційна адміністрація РФ в ОРДЛО продовжує вдаватися до відвертих порушень свободи пересування громадян, встановлюючи перешкоди на дорогах, прилеглих до пунктів пропуску, а також під різними приводами блокуючи відкриття КПВВ та вигадуючи для цього надумані приводи.

Вищезазначені факти свідчать про відсутність намірів з боку незаконних збройних формувань РФ на відкриття КПВВ громадянам України, які, на жаль, стають жертвами грубих порушень Мінських домовленостей та Міжнародного гуманітарного права.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович