28.02.2024 06:46
Просмотров: 237

На росії інтернет дає незрозумілі збої, роскомнадзор не може це пояснити

На росії інтернет дає незрозумілі збої, роскомнадзор не може це пояснити

Telegram, найпопулярніший додаток для обміну повідомленнями, який використовується в росії, зазнав тимчасового збою у вівторок з незрозумілих причин, тоді як деякі раніше заблоковані програми соціальних мереж, включаючи Instagram і Facebook, раптово стали доступними в росії.

Центр моніторингу загальнодоступної комунікаційної мережі росії заявив у вівторок, що його спеціалісти зафіксували «масовий збій» Telegram, хоча наразі не було зрозуміло, чому. Telegram не відповів на запит про коментар.

«Робота месенджера Telegram і ряду інших сервісів у росії вже відновлюється», — йдеться в повідомленні Мінцифри росії, додаючи, що збої в роботі додатка були і за межами росії.

"Ми працюємо над встановленням причин інциденту", - йдеться в повідомленні. «Що стосується російських операторів зв'язку, то їхні мережі працюють у штатному режимі».

Кореспонденти Reuters у Москві зафіксували збої в роботі Telegram, YouTube і Вконтакте, які тривали близько 90 хвилин.

За словами репортерів Reuters у Москві, незабаром після збою кілька раніше заблокованих програм соціальних мереж, включаючи Instagram і Facebook, раптово стали доступними в росії у вівторок.

Журналісти Reuters змогли переглядати Instagram, не вимагаючи віртуальної приватної мережі (VPN), вперше після того, як було запроваджено блокування невдовзі після того, як росія ввела десятки тисяч військових в Україну в лютому 2022 року.

Комунікаційний регулятор Роскомнагляд заблокував деякі іноземні технологічні компанії, зокрема Meta Platforms.

Москва давно намагається покращити свою внутрішню інтернет-інфраструктуру, або Рунет, навіть відключившись від глобального Інтернету для тестів.

Заступник голови комітету Держдуми з інформаційної політики Антон Горєлкін заявив, що незрозуміло, що спричинило збої в роботі Telegram, але звинувачувати російську державу було помилкою, зазначивши «теорії змови», що росія намагалася заблокувати іноземні ресурси. до березневих президентських виборів.

"Такі інциденти були і будуть з різних причин: від людської помилки до хакерської атаки", - сказав він.

«Набагато важливіше, скільки часу знадобиться для усунення збою, від цього залежить масштаб шкоди для російської економіки».

Джерело: http://internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович