15.02.2024 09:07
Просмотров: 224

«Ніхто їх не планує запитувати»: Малюська про мобілізацію засуджених

«Ніхто їх не планує запитувати»: Малюська про мобілізацію засуджених

У новому законопроєкті Кабміну про мобілізацію пропонують дозволити мобілізацію засуджених за їхнім бажанням. Однак Міністерство юстиції пропонує «радикальніші кроки».

Про це повідомляє УНІАН.

В ефірі телемарафону глава відомства Денис Малюська заявив, що питання не у дозволі служити та не в тому, скільки буде охочих серед засуджених.

«Ніхто їх не планує запитувати. Принаймні, така наша позиція. Це обов’язок кожного громадянина – захищати державу», – наголосив міністр.

За його словами, якщо громадянин колись учинив злочин, отримав покарання і тепер перебуває або завжди перебував на волі, це не є приводом для того, щоб не захищати батьківщину.

«У будь-якому випадку рішення щодо того, щоб мобілізувати чи не мобілізувати громадянина із судимістю, має виносити не такий громадянин, а наші органи ТЦК, які займаються комплектуванням армії. Це наша позиція і ми будемо просити депутатів підтримати це», – сказав Малюська.

Він додав, що йдеться про «десятки тисяч людей».

«Відверто не розумію, чому всі зобов’язані захищати державу, і це почесний обов’язок, а той, хто колись давним-давно вчинив злочин, навіть найдрібніший, чому він раптом батьківщину захищати не зобов’язаний?» – пояснив свою позицію міністр.

Крім того, Мін’юст займається напрацюваннями й в іншому питанні – щодо тих, хто ув’язнений.

У цьому випадку підхід буде «трішки інший». Малюська зазначив, що у відомстві хочуть надати можливість ТЦК визначати, хто їм потрібен, а хто ні.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович