11.09.2023 06:17
Просмотров: 540

ООН та G20 заговорили з путінським акцентом: як це трапилося

ООН та G20 заговорили з путінським акцентом: як це трапилося

На саміті "Великої двадцятки" країни Глобального Півдня обіграли Захід у "зерновому раунді": це ще не програна війна, а всього лише - не виграна битва світових демократій. Це мало б змусити ЄС та США зібратися з думками.

▶ ️Резолюція G20 писалася з "миротворчих ініціатив" президента Ердогана та генсека ООН Антоніу Гутерріша. Обоє активно комунікували з кремлем. 

▶ ️Генсек Організації Обʼєднаних Націй Антоніу Гутерріш одягнув блакитну каску миротворця, та на ній проступили червона зірка, серп та молот. Гутерріш таємно листувався з "похмурою конякою"лавровим і в підсумку пропонував скасувати пригорщу санкцій проти рашистів в обмін на відновлення “зернової угоди”.

● Знову під'єднати один з держбанків рашистів  до світової мережі розрахунків SWIFT. 

● Страхувати російські кораблі від українських атак в Азовському та Чорному морях. 

● Повернути московитам заморожені активи. 

● Дозволити російським кораблям знову заходити в порти країн ЄС.

● Ще бракувало пропозиції представити путіна на Нобелівську премію миру, але то, певно, ще в задумі. 

● Тоді ще здавалося, що заграючи з кремлем, Гутерріш кинув тінь на всю ООН: згідно з її статутом, секретаріат обслуговує інститути Організації та втілює в життя політику розроблену ними. Ні Генасамблея, ані Рада безпеки не порушували питання про зняття санкцій з  рф, а значить Гутерріш проявив волюнтаризм.

● Причина такої поведінки очевидна: португалець Гутерріш є соціалістом за поглядами та шукає підтримки в «червоних» лідерів членів Радбезу ООН, зокрема у Китаю та рф, а також їх "подружки" - Бразилії. Адже цивілізований світ дорікає Гутеррішу за бездіяльність, особливо в "українському питанні". От генсек і проявив свою соціалістичну ініціативу.

▶ ️Після зустрічі з путіним, президент Туреччини Ердоган також заспівав у тій же тональності, що і Гутерріш. 

● Ердоган закликав G20 піти «на деякі поступки» Московії, зокрема під'єднати  російські банки до SWIFT, дозволити міжнародним компаніям страхувати російський експорт зерна та міндобрив.

● Загравати з рф турецького лідера змушує натура крамаря (торгаша): з одного боку, його країна на зерні заробить мільярди дол., з іншого - економіка Туреччини зараз в жахливому стані й потребує нових ринків в країнах третього світу (читай - Глобального Півдня), відтак Ердоган з притаманною східною хитрістю задобрює їх. 

▶ ️Підсумкова резолюція G20 вказує на те, що Глобальний Південь обіграв Захід: країни третього світу скоординували свої вимоги, і змусили заможні держави до компромісу.

● "Ми цінуємо зусилля Туреччини та Стамбульських угод за посередництвом ООН, які складаються з Меморандуму про взаєморозуміння між рф та Секретаріатом ООН з просування російських харчових продуктів та добрив на світові ринки та Ініціативи з безпечного транспортування зерна та добрив з українських портів (Чорноморська ініціатива) та закликаємо до їх повної, своєчасної та ефективної реалізації", – йдеться у декларації.

● Водночас західний світ сповідує логіку запуску «зернового коридору» з України без будь-якого погодження з московитами. Бойові літаки британських ВПС почали патрулювати акваторію Чорного моря для захисту з повітря кораблів з українським збіжжям. Та ж Британія пропонує блокувати кораблі рф в Чорному морі, а Румунія та Болгарія ведуть переговори з Україною про створення альтернативного морського "зернового" маршруту. Плюс, Румунія зміцнює ППО в цій акваторії. 

▶ ️Що в підсумку? Декларація лідерів G20 має рекомендаційний характер, Україна її розкритикувала, в тому числі й за те, що рф жодного разу не названо агресором. Тому практичне значення цього документу лише одне: західні політики повинні проаналізувати, коли та де вони втратили ініціативу, і  як змінити розклад сил на шаховій партії світу.  

Картина Гаррі Андерсона "Ісус стукається у вікна ООН" (1962 г.)

Джерело: https://t.me/orestokratiia/863

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: g20, оон, росія

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович