24.03.2024 08:19
Просмотров: 503

По свіжих слідах. Щому це не ФСБ, і що таке ІДІЛ-К

По свіжих слідах. Щому це не ФСБ, і що таке ІДІЛ-К

Для тих, хто глибоко у темі, не секрет, що безпосередньо організацію ІДІЛ було створено генералом КДБ, арабістом Є.Примаковим, у якості партизанського руху проти армії США в Іраку.

Але, як це часто буває, частина цього джина випорхнула з ФСБ-шної пляшки і розпочала самостійне життя.

Зокрема, мова йде про ІДІЛ-К , який, НІБИТО, взяв на себе відповідальність за напад на "Крокус" (цю версію, як основну, висунув й офіційний Вашингтон):

● ІДІЛ-K розшифровується як «Ісламська держава Хорасан». Хорасан - це стара назва регіону, що включає частини Ірану, Туркменістану і Афганістану. Філія угруповання з'явилася у східному Афганістані наприкінці 2014 року і має досвід нападів в Афганістані та за його межами.

● Угруповання вже багато років виступає проти путіна, навіть зациклився на ньому. Майкл Кугельман із вашингтонського Центру Вільсона стверджує, що ІДІЛ-К «вважає росію співучасником дій, які регулярно утискують мусульман». До складу угруповання також входить низка бойовиків із Центральної Азії, які мають свої претензії до Москви.

● Існує також кавказька філія ІДІЛ-К, яка діє в російській частині Північного Кавказу, населеній переважно мусульманами — це переважно Чечня, Дагестан, Інгушетія та Кабардино-Балкарія. Характерним можна вважати той факт, що в останні місяці до цієї частини боєвиків доєднались певна частина навчених вагнеровців, яких москва відверто "кинула" після вбивства Пригожина.

● Нагадаю у цьому контексті, що у 2022 році ІДІЛ-К напала на посольство рф у Кабулі, а в останні місяці російські спецслужби активізували зусилля щодо знищення саме цього угрупування, яке вийшло з-під контролю ФСБ. І з яким росія давно ворогує у Сирії.

● Є й інший фактор — перебуваючи значною мірою далеко від уваги світової громадськості, організація перегрупувалася на грізну силу після невдач у Сирії та Ірані. А якщо до цього додалась вагнерівська школа, то, вважаю, росія своїми силами виростила справжнього монстра.

▶ ️Ким були вчорашні нападники?

М`ясом. Фанатиками, яких пустили на убой. Те, що вони там лепечуть на камеру, можна взагалі не брати до уваги - що сказали, те й лепечуть. Це була банальна розвідка боєм і перевірка дій спецслужб рф.

▶ ️Чи причетні були до цього спецслужби України?

Ні. Але версія про зв'язки «Ісламської держави» та України - саме те, чого потребує зараз кремль. І активно проштовхує. Свою професійну неспроможність путін та його опрічники тепер спробують утопити як в російській крові, так і в українській.

▶ ️Чи причетні були до цього західні спецслужби?

Ні, але вони мали агентурні дані щодо можливості таких подій, попередивши про це росіян. А те, що пихаті московіти подивились на ці попередження скрізь пальці - то вже не вина англосаксів.

▶ ️Що буде далі?

Що буде на московії нас повинно цікавити тільки з точки зору потенційного послаблення її режиму. І якщо низка таких "акцій" буде продовжено, то слід розглядати це у якості "внутрішньої справи росії". Ми ж, українці, продовжимо методично знищувати військові, енергетичні та логістичні пункти агресора.

На відміну від лаптєногіх та гідри, яку вони створили, і яка почала пожирати їх самих, ми не воюємо з мирними росіянами. Хоча після років і століть війни за право ЖИТИ, ненавидимо кожного з них. Кожного!

Джерело: https://t.me/c/1496296645/18507

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович