01.12.2023 06:27
Просмотров: 510

Пожежа у найдовшому тунелі росії – "успішна операція" СБУ

Пожежа у найдовшому тунелі росії – успішна операція СБУ

На Байкало-Амурській магістралі у ніч проти четверга сталася пожежа. Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на залізницю та транспортну прокуратуру росії.

Тунель фактично є єдиним серйозним залізничним шляхом між рф і Китаєм, який начебто використовують і для військових поставок.

Джерела ВВС Україна в СБУ назвали інцидент своєю операцією.

Пожежа у найдовшому тунелі росії – успішна операція СБУ

Пожежа сталася у Північномуйському тунелі ім. Бессолова, найдовшому у рф, що проходить територією Бурятії.

"За попередньою інформацією, 29 листопада на перегоні Ітикіт - Окусікан під час руху Північномуйським тунелем сталося загоряння вагона у складі вантажного потягу", - повідомив "Інтерфакс" із посиланням на Східносибірську транспортну прокуратуру.

Як стверджує російське видання "База", всього у складі потягу була 41 цистерна з паливом, три цистерни з авіаційним паливом та шість вагонів з чорним металом.

Що було причиною займання, поки що невідомо. За версією "Бази", сталося коротке замикання, що спричинило пошкодження кабельної мережі, після чого вогонь перекинувся на цистерну.

Північномуйський тунель - найдовший у росії

Що кажуть в Україні

Водночас джерела BBC Україна силових органах стверджують, що подія на магістралі - "чергова успішна спецоперація СБУ".

"Під час руху вантажного потягу спрацювали чотири вибухових пристрої. Зараз на місці працює ФСБ, залізничники безуспішно намагаються мінімізувати наслідки спецоперації СБУ", - кажуть співрозмовники.

Вони додали, що тунель фактично є єдиним серйозним шляхом залізничного сполучення між рф і Китаєм. росія начебто використовує цей шлях у тому числі й для військових поставок.

Офіційно інцидент у СБУ не коментують.

Північномуйський тунель має протяжність близько 15 кілометрів, він найдовший на БАМі. Існує альтернативна залізнична колія, так званий Північномуйський обхід, проте її пропускна спроможність менша. Повідомляється про затримки щонайменше десяти вантажних поїздів.

Останнім часом на БАМі йдуть роботи з розширення магістралі, яка є "дублером" Транссибу і використовується в тому числі для перевезення вантажів з Китаю. Укладається другий шлях, завершують електрифікацію. До будівництва залучають ув'язнених.

На даний момент відомо про затримку щонайменше десяти вантажних потягів.

Як повідомляють російські ЗМІ, останнім часом на БАМі ведуть роботи з розширення цієї магістралі, яка є "дублером" Транссибірської магістралі.

Джерело: bbc.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:28    122
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович