25.12.2023 13:40
Просмотров: 379

Поліція Харківщини працює над поверненням в Україну колаборантів-втікачів: правоохоронці розповіли подробиці

Поліція Харківщини працює над поверненням в Україну колаборантів-втікачів: правоохоронці розповіли подробиці

Харківські правоохоронці показали людей, які працювали на ворога під час окупації Харківської області. Це ті колаборанти, які втекли одразу після звільнення.

Багато з них зараз переховуються в ЄС, повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

«В нашій базі – 150 таких осіб. І ми вже співпрацюємо з Європолом по цим фанатам рф, які втекли від правосуддя. Щодо кожного з них маємо достатньо доказів роботи на окупантів, кожному заочно повідомили про підозру та оголосили в розшук. По кожному передали інформацію в Європол і вже маємо зворотний зв’язок. Юридично наша інформація – це підстава для того, щоби повернути кожного «за порєбрік», – розповів Болвінов.

Начальник Слідчого управління звернувся до всіх, хто знає, де переховуються ці люди: «Не мовчіть. Вони повинні відповідати за скоєні злочини за законами України. І не мають права прикриватися українським громадянством в Європі для отримання там допомоги й статусу біженців».

За словами Болвінова, поліцейські роблять все, аби позбавити втікачів комфортних умов та повернути до рук нашого правосуддя. Про кожного з колаборантів в поліції пообіцяли розповісти окремо.

Детальна інформація про підозрюваних в розшуку є в телеграм-каналі «Воєнні злочини в Харківській області».

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович