21.02.2024 06:09
Просмотров: 649

Польскі фермери це лише частина айсберга

Польскі фермери це лише частина айсберга

● Аграрії протестують по всій Європі. У Франції блокують центр Парижа. У Бельгії звалили скульптуру дев’ятнадцятого сторіччя на Люксембурзькій площі, а в Іспанії трактори загромадили кілька міських вулиць.

● Спільний знаменник усіх акцій: протест проти «Зеленої угоди». Це політичні ініціативи Єврокомісії, які ставлять за мету екологічну трансформацію Євросоюзу з досягненням кліматичної нейтральності до 2050 року.

● Якщо спрощувати, то фермерів зобов’яжуть використовувати значно дорожчі біопрепарати, генетично різноманітні системи/методи селекції. Чиновники пропонують ряд заходів для поліпшення якості води та зменшення викидів. Планується зменшити використання хімічних пестицидів, а також знизити використання добрив та антибіотиків.

● Тому корінь в «Зеленій угоді», але за нею вже несуться регіональні вимоги.

● В Іспанії "зелені" ініціативи наклались на рекордну за останні кілька років посуху, а французи незадоволені тим, що в галузь не приходить молодь.

● Польскій аграрії протестують проти скасування мита і квот на український експорт. А також скасування договору про спрощення вантажних перевезень між Україною та ЄС.

● Полякам не подобається, що «зелені ініціативи» не розповсюджуються на Україну. Бо ми не є членами Євросоюзу, а тому наші агровиробники можуть використовувати дешевші пестициди, які в ЄС давно заборонені. Відповідно українська продукція супердешева.

● Основну частину аграрної продукції Україна постачає не вантажівками. Основа - це залізниця, річкові порти і "морский коридор".

● ️Останнє: російська пропаганда активно качає цю тему в трьох напрямках. На Польщу розповідаючи, що українці невдячні. На Україну розповідаючи, що полякам похер на війну і ми лишаємось з окупантом сам на себе. Ну і своєму населенню розповідаючи, що підтримки України немає, а самі українці невдячне бидло.

-------

Міністр розвитку та технологій Польщі Кшиштоф Гетьман заявив, що повністю підтримує фермерів, які блокують кордон з Україною, адже "вони протестують за гідну справу".

На його думку, польські фермери "перебувають у дуже складній ситуації, оскільки витрати на сільськогосподарське виробництво надзвичайно зросли".

Також Гетьман прокоментував вчорашню заяву президента України, у якій той сказав, що ситуація на кордоні "ненормальна".

"Протест фермерів не має нічого спільного з політикою. Мабуть, це не вперше, коли Зеленський робить досить різкі заяви", – сказав міністр.

-------

Украинские перевозчики начали акцию протеста в трех пунктах пропуска на границе с Польшей

Главное требование к полякам от украинских перевозчиков — прекратить блокировку движения украинских грузовиков!

Протестующие останавливают польские грузовики, прибывшие из Польши на несколько часов, аналогично той задержке, с которой польские протестующие пропускают украинские грузовики.

Джерело: https://t.me/petrushevskyi/3559, https://t.me/c/1197363285/124803

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович