14.01.2024 07:22
Просмотров: 327

Польська влада заборонила блокаду на українському кордоні: у ДПСУ прокоментували ситуацію

Польська влада заборонила блокаду на українському кордоні: у ДПСУ прокоментували ситуацію

На пункті пропуску “Медика-Шегині” місцева влада заборонила проводити акції протесту з блокування польсько-українського кордону, адже вона не давала дозволу на проведення таких дій.

Відповідний документ оприлюднив ультраправий політик Рафал Меклер, який представляє протестувальників.

Місцева влада пішла на крок, який повинен унеможливити подібний розвиток подій у майбутньому.

Зазначається, що польські перевізники хотіли блокувати рух вантажівок з України у період з 15 січня по 15 березня. Однак дозволу вони не отримали, тому пункт пропуску повинен залишитися відкритим для фур.

За даними ЗМІ, протестувальники хочуть ігнорувати заборону влади та почати блокаду без дозволу. Сам Меклер поки що боїться робити такі категоричні заяви.

Яка ситуація на кордоні з Польщею

Через блокаду кордону польськими перевізниками в Україну не можуть потрапити 850 вантажних машин, найменше вантажівок навпроти пункту пропуску “Ягодин”, – повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в етері телемарафону 13 січня.

За його словами, станом на ранок 13 січня польські перевізники продовжують блокуватися три КПП: Ягодин-Дорогуськ, Рава-Руська, Краковець-Корчева.

Протестувальники ускладнюють рух лише для вантажних авто. Згідно з інформацією від польських прикордонників, у чергах на території Польщі у бік України перебуває близько 850 фур, найменше навпроти ПП Ягодин – приблизно 170 вантажівок.

“Більш менш активний рух продовжуємо відзначати в напрямку ПП “Краковець” і найменший у напрямку “Ягодин-Дорогуськ”, незважаючи на те, що це найбільший інфраструктурний об’єкт, який за добу може пропускати десь 1200-1400 вантажівок в обидві сторони. Натомість у середньому тут пропускають за добу десь 100-150 вантажівок”, – розповів речник ДПСУ.

Напередодні міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський написав листа до єврокомісара з питань торгівлі із застереженнями, що Польща проти торговельних поступок для України.

Нагадаємо, 6 січня польські протестувальники, які блокували перехід “Медика-Шегині” на кордоні з Україною, призупинили свою акцію. Міністр сільського господарства країни Чеслав Секерський підписав угоду з фермерами союзу “Ошукане село” про припинення акції протесту.

Джерело: prm.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович