29.12.2023 21:31
Просмотров: 383

Рашисти запустили на Харків 22 ракети: як харків’яни пережили масований обстріл 29 грудня

Рашисти запустили на Харків 22 ракети: як харків’яни пережили масований обстріл 29 грудня

Моторошний ранок у Харкові – містяни навіть не пам’ятають, коли в останнє окупанти запускали таку кількість ракет. Загалом з 5 до 8 ранку росіяни завдали 22 удари, застосувавши, за попередніми даними, ракети С-300, Х-22 та «Іскандер». Били по Київському, Холодногірському та Слобідському районах. В результаті троє цивільних загинули, 11 з травмами були доставлені в лікарню. Стан двох постраждалих – важкий, їх прооперували. Одного з поранених рятувальникам вдалося дістати з-під завалів. Постраждалому, якого рятувальники діставали з-під завалів, оперативне втручання не знадобилося. Стан його лікарі оцінюють як середньої тяжкості.

Костянтин Лобойко, в.о. гендиректора обласної клінічної лікарні

З-під завалів теж чоловіка діставали, ми очікували на тяжкі ушкодження. Дякувати богу, йому пощастило – у нього пошкодження незначні, струс головного мозку і пошкодження м’яких тканин голови. Кінцівки цілі, грудна клітина ціла.

Ще двом травмованим лікарі надали допомогу на місці, госпіталізації вони не потребували. В міській лікарні, поряд з якою влучила одна з ракет, вже були перші пацієнти. Медсестру Олену Коваль друга хвиля вибухів теж застала на роботі.

Олена Коваль, медсестра

Я приходжу дуже рано, люди ж поспішають на роботу. Денний же стаціонар. Поки позамітала скло – почались знов вибухи, вони перелякалися. Кажу, ставайте, дівчатка, біля стіни. Вони постояли, я дозамітала і продовжили працювати. Нас не зламати.

Харків’янка Катерина проходить курс лікування в кардіологічному відділенні на денному стаціонарі – скаржиться на болі в серці. Живе в будинку неподалік. О 5 ранку прокинулася під звуки вибухів, зібралася та відправилася на процедури.

Катерина Білоус

Почистила зуби, помила голову, причепурилась и пришла сюда. А что делать. Ми уже то ли привикли… Да, страшно, да, тряслось все, но я ж пришла полечиться.

Для лікарні це вже не перший обстріл. Доведеться знов міняти вікна, скаржиться керівник закладу.

Наталя Єрмолаєва, директор міської лікарні

На будівлі стаціонару 26 вікон постраждали, в поліклініці 22 вікна, частково поліклініка працює як завжди. Ми тільки на початку 2023 року поміняли всі вікна. Було влучання в 2022 році, розбито було вщент.

Також тоді було пошкоджено дах та зруйновано систему опалення. Марина живе неподалік від одного з місць влучань. Каже, вибухнуло не зовсім поряд із будинком, проте в квартирі все одно повилітали вікна.

Марина

Я не знаю в метрах, хвилин 20 мені звідси йти. Оце на такій відстані повилітали вікна. Я на вулицю завжди вибігаю, бо боюся під уламками опинитися.

Ворог бив по цивільних підприємствах Харкова, транспортному депо, медзакладам. Станом на зараз відомо про понад чотири десятки пошкоджених внаслідок ранкових обстрілів будівель в Харкові, 37 з них – житлові.



Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович