28.02.2024 06:28
Просмотров: 365

"Робота лабораторій по всій Україні може зупинитись". Що відомо про арешт майна Сінево

Робота лабораторій по всій Україні може зупинитись. Що відомо про арешт майна Сінево

Державне бюро розслідувань наклало арешт на будівлю головного офісу і центральної лабораторії "Сінево Україна", повідомила пресслужба мережі.

У коментарі BBC Україна заступник гендиректора компанії зазначив, що через арешт "Сінево" не зможе продовжити оренду будівлі і це може призвести до повної зупинки роботи мережі лабораторій в Україні.

"Через незаконний арешт, без послуг сучасної лабораторної діагностики залишаться близько 300 тисяч пацієнтів щомісяця", - заявила компанія на своїй сторінці у фейсбуку.

Вона додає, що її послугами безоплатно користуються бійці ЗСУ та ТрО, пацієнти інституту Амосова та центру Supehumans, а також пацієнти за державною програмою медичних гарантій.

▶ ️Що каже "Сінево"?

Арешт на будівлю, розташовану в Києві на проспекті Академіка Палладіна 46/2, наклав Личаківський районний суд Львова за клопотанням ДБР, повідомляють у пресслужбі мережі.

У коментарі BBC Україна заступник гендиректора "Сінево Україна" Микола Скавронський розповів, що компанія дізналась про це випадково після появи запису у державному реєстрі.

Не було ні офіційного повідомлення компанії та її власника чи виклику представників компаній на судове засідання.

Кримінальне провадження ДБР ведеться за фактом начебто незаконного виведення з державної власності нерухомого майна у період з 2016 по 2021 рік.

Однак це провадження не має жодного стосунку ані до міжнародної групи Medicover, частиною якої є "Сінево Україна", ані до будівлі, яка належить групі та на яку накладено арешт, кажуть у компанії.

Компанія стверджує, що придбала будівлю в 2010 році у приватної особи. А у період з 2013 по 2016 роки провели в ній реконструкцію, під час якої розширили площу будівлі більш ніж утричі.

"За законодавством України, після такої реконструкції будівля вважається новоствореним її власником об’єктом", – йдеться у пресрелізі компанії.

Наслідком цього арешту може бути те, що компанія вже через рік не зможе продовжити оренду будівлі на проспекті Академіка Палладіна.

З огляду на те, що суди під час війни працюють повільно, у компанії турбуються, що їхня діяльність може зупинитися, пояснює Скавронський.

Він також розповів, що компанія подає зустрічний позов про зняття арешту до київському суду.

Дії ДБР у "Сінево" назвали "тиском на бізнес, який є найбільшою європейською інвестицією в галузь охорони здоров’я України".

Компанія закликала ДБР та органи влади якнайшвидше вирішити питання та скасувати арешт будівлі лабораторії.

Якщо цього не станеться, лабораторія каже, що буде змушена припинити свою діяльність у будівлі. Це призведе до повної зупинки роботи мережі "Сінево Україна".

▶ ️Що кажуть правоохоронці?

У ДБР пояснюють, що ще з 2022 року ведуть досудове розслідування можливої незаконної передачі держмайна третім особам.

"Здійснюють досудове розслідування за фактом вчинення службовцями одного з Міністерств, Фонду державного майна та державного підприємства Українського науково-дослідного інституту нафтопереробної промисловості МАСМА можливого незаконного відчуження цілісного-майнового комплексу державного підприємства", - йдеться в офіційній заяві правоохоронців.

У 2022 році слідчі за клопотанням прокурора наклали арешт на це приміщення.

У ДБР наголошують, що слідчі дії не перешкоджали медичному підприємству надавати свої послуги та не перешкоджають тепер.

Арешт 2022 року неодноразово оскаржували у суді, але ухвала слідчого судді залишилася в силі.

Джерело: bbc.com

-------------

PS

"Сінево" та ДБР досягли згоди: арешт центрального офісу знімуть через суд

"Представники ДБР заперечили будь-які наміри щодо блокування діяльності лабораторії, та запевнили в своїй підтримці і намірі сприяти швидкому розв’язанню питання арешту будівлі компанії в правовому полі", – йдеться в повідомленні пресслужби компанії

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: дбр, україна

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович