28.02.2024 08:48
Просмотров: 268

російський Червоний Хрест отримує гроші з бюджету рф і підтримує агресію проти України

російський Червоний Хрест отримує гроші з бюджету рф і підтримує агресію проти України

Про це свідчить спільне розслідування Meduza, "Важных историй" (рф), Expressen (Швеція), Frontstory (Польща), Paper Trail Media, Der Spiegel, ZDF (Німеччина), Der Standard (Австрія), Tamedia (Швейцарія) і VSquare (Центральна Європа)

За інформацією розслідувачів, у 2023 році РЧХ отримав від Міжнародного комітету Червоного Хреста понад $5 млн і близько 2 млрд рублів — з федерального бюджету рф.

Ці кошти, зокрема, призначалися для діяльності організації на окупованих територіях України.

У розслідуванні йдеться, що представники РЧХ також їздять на окуповані території і збирають гроші для російських військових.

Співрозмовник Meduza, який раніше працював у МКЧХ, розповів, що після розмови з кількома працівниками російської організації, був "вражений тим, наскільки вони зетнуті".

Український військовий Орест Грицюк, який пройшов через російський полон, розповів про візит "правозахисників" у колонію тимчасово окупованої Горлівки.

За словами Грицюка, людей у цивільному полоненим представили як "представників Червоного Хреста".

"І ось ці двоє в цивільному ходять між столами, а один із них примовляє: "Ох, як добре їдять, як свині, українські свині. Ну їжте, їжте, росія любить і піклується про вас.

Після їжі повели на плац і, як зазвичай, змусили хором співати радянські військові пісні. Чоловік, який у їдальні називав нас свинями, дістав телефон, почав знімати, підходив, щось кричав у вухо і трусив кулаком над головою,", — згадував Грицюк.

Представник українського Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юрій Таранюк розповів, що у МКЧХ заперечують, що то були їхні представники і припускають, що це був російський Червоний Хрест.

У розслідуванні згадується, як у РЧХ поводиться із українцями, які в той чи інший спосіб опинилися в рф.

Людей можуть приймати в одному приміщенні з російськими військовими і видавати кухлі із зображенням путіна і літери Z як "гуманітарну допомогу".

Джерело: https://t.me/znua_live/136311

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович