01.12.2023 07:38
Просмотров: 336

ЄС розробляє механізм "деорБАНізації" Заходу: прогнозований сюрприз для бункерного

ЄС розробляє механізм деорБАНізації Заходу: прогнозований сюрприз для бункерного

▶ ️Цікаві зміни відбуваються в ЄС: Європарламент із мінімальною перевагою (291 – за, а 274 – проти) проголосував за зміну статутних договорів ЄС.

● Кількість представників Єврокомісії як вищого виконавчого органу ЄС планується скоротити до 15 (замість представника від кожної країни). Потенційно країни з проросійськими урядами (Угорщина, Словаччина) можуть втратити місце єврокомісара і, як наслідок, позбутися можливості ветувати рішення ЄС.

● У планах — розширення прав Єврокомісії у питаннях зовнішньої політики, безпеки, військової промисловості, захисту кордонів та надання допомоги країнам, що постраждали від агресії. Читай — більше свободи у підтримці України.

● Планується спростити та прискорити процедуру позбавлення права голосу країни-члена, яка не відповідає цінностям ЄС. Цей важіль дасть добротний вплив на чинні уряди Угорщини та Словаччини, які дозволяють собі антиєвропейську та проросійську риторику та дії.

● Плануються фундаментальні зміни до самої процедури голосування: замість принципу "одностайності" вводиться принцип "кваліфікованої більшості": для ухвалення рішення має проголосувати проста більшість країн, які представляють понад 50% населення Євросоюзу, що унеможливить вплив росії на ЄС через невеликі країни з корумпованими урядами.

▶ ️Головним лобістом цієї реформи є Німеччина, якій недосконала бюрократична система ухвалення рішень заважає проводити сталу політику розвитку Євросоюзу та захисту його інтересів.

▶ ️Та є одне «але»: фінальний проєкт змін має бути затверджений консенсусним погодженням всіх країн ЄС. Саме на цьому етапі й Угорщина чи Словаччина можуть ввімкнути «запобіжники». Хоча фінансову допомогу як інструмент впливу на неадекватні держави ніхто ще не скасовував: фінансову допомогу ЄС вони шанують більше, ніж дружбу з бункерним.

Джерело: https://t.me/orestokratiia/909

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: єс

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович