25.12.2023 17:42
Просмотров: 342

Синєгубов назвав мету росіян на Харківщині

Синєгубов назвав мету росіян на Харківщині

Головною метою російських військ зараз є повернення контролю над Куп’янськом-Вузловим, але цілком імовірні й спроби наступу на Харків.

Про це в інтерв’ю  Укрінформу сьогодні, 25 грудня, сказав голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Голова ОВА повідомив, що росіяни намагаються захопити Синьківку, наступають біля Іванівки й Петропавлівки.

«Захоплення Синьківки дасть можливість просуватися далі та створити передумови для блокування Куп’янська. Та головна мета – Куп’янськ-Вузловий.

Але щоб до нього дістатися, потрібно захопити частину міста Куп’янськ. Ці плани ми розуміємо, ці плани розуміють наші Збройні Сили. Тому адекватно реагуємо», – сказав керівник ОВА.

«Останнім часом у них дещо змінилася тактика: дуже активно застосовують керовані авіабомби. «Прилітає» й по нашій цивільній інфраструктурі, житлових будинках. Крім того, зараз використовують дрони-камікадзе, чим дуже дошкуляють нашим військовим, і ми, звісно, намагаємося швидко реагувати на запити підрозділів, щоб вони протидіяли й безпілотникам.

Незважаючи на всі дії та наявне у противника озброєння, ЗСУ ефективно роблять свою справу. Росіяни гинуть просто сотнями, тисячами на цьому напрямку», – наголосив Синєгубов.

Повторний наступ на Харків, як зазначив Синєгубов, також імовірний, але українські захисники давно до цього готові.

«Звичайно, знаємо про такі їхні наміри, вони дійсно є. І знаємо, що вони будуть враховувати помилки весни минулого року.

Але ж ми також протягом цих двох років війни не стояли на місці ні в технічному, ні в кадровому плані. Ми готові. Чітко розуміємо – розслаблятися зарано», – підкреслив чиновник.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович