22.04.2024 08:06
Просмотров: 245

Спеціалісти з кібербезпеки розповіли, як хакери клонують голоси та крадуть кошти користувачів

Спеціалісти з кібербезпеки розповіли, як хакери клонують голоси та крадуть кошти користувачів

Зловмисники навчилися використовувати штучний інтелект для клонування голосів, щоб обманом змушувати людей віддавати свої гроші. За словами фахівців з кібербезпеки компанії McAfee, такий метод стає все популярнішим серед кіберзлочинців.

Технологія дозволяє клонувати голос будь-якої людини всього за кілька секунд, а потім використовувати цей голос для здійснення дзвінків родичам або друзям жертви з проханням переказати гроші. У таких випадках кошти потрапляють до шахраїв. Клонування голосу виконується настільки вміло, що відрізнити справжню людину від штучного інтелекту стає вкрай складно.

Джасдев Далівал, експерт із кібербезпеки, дав кілька порад, які допоможуть уникнути хакерських атак. Одним зі способів захисту є домовленість із близькими про пароль, який використовується для підтвердження особи в телефонних розмовах. Якщо хтось просить переказати гроші або надати конфіденційну інформацію, можна поставити запитання, на яке тільки справжня людина знає відповідь.

Інший метод полягає у тому, щоб ставити детальні особисті запитання, якщо абонент стверджує, що забув пароль. Не варто втрачати пильність, навіть якщо здається, що співрозмовник перебуває в біді і потребує термінової допомоги.

Джерело: noworries.news

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович