26.01.2024 18:28
Просмотров: 322

Відповідь Парижа на брехню росії про загибель в Харкові «найманців» із Франції

Відповідь Парижа на брехню росії про загибель в Харкові «найманців» із Франції

У Міністерстві оборони Франції відреагували на звинувачення з боку росії в тому, що в Україні нібито загинули їхні «найманці».

Як повідомляє ФОКУС, там вважають це скоординованою дезінформацією, передає BFMTV.

Зазначається, що після удару по Харкову російські пропагандисти заявили, що в Україні нібито померли «французькі найманці».

У Парижі не змогли підтвердити, що це відповідає дійсності й вважають, що противник намагається вести інформаційну війну.

«Жодне з цих повідомлень не підтверджено Францією… Проти Франції вкотре розгорнули кампанію грубої російської дезінформації. На відміну від деяких інших, Франція не використовує найманців», — заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню.

Окремо він додав, що Москва вже давно вдається до дезінформації щодо Парижа.

Посилилася ця хвиля після того, як Франція заявила про те, що військова допомога для Києва триватиме за будь-якого розкладу подій.

«Відповідні державні служби виявили та відстежують скоординовану діяльність росії, зокрема з використанням проросійських інформаційних мереж і держЗМІ, як-от «Супутник”» RT, «РИА Новости», щоб ретранслювати та збільшувати охоплення цією неправдивою інформацією», — продовжили у французькому Міноборони.

У матеріалі додають, що йдеться про атаку ЗС РФ 17 січня, коли окупанти вдарили по одній із будівель у Харкові.

Після цього вони заявили, що це була »зона тимчасового розміщення найманців», більша частина з яких нібито були громадянами Франції.

Тоді в Москві заявили, що »60 бойовиків знищено, а 20 дістали поранення”» ідеться в повідомленні. При цьому найманство у Франції заборонено.

Пізніше в росії додали, що нібито змогли знищити франко-італійський зенітно-ракетний комплекс SAMP-T, однак у Парижі також не підтверджують цього.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович