24.11.2023 06:53
Просмотров: 405

Воєнна розвідка України здійснила кіберспецоперацію щодо «росавіації» ― санкції прискорюють авіаколапс рф

Воєнна розвідка України здійснила кіберспецоперацію щодо «росавіації» ― санкції прискорюють авіаколапс рф

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що внаслідок успішної складної спеціальної операції у кіберпросторі вдалось здобути великий обсяг закритих службових документів (https://file-store.site/files//drive) структурного підрозділу міністерства транспорту рф ― «фєдєрального аґєнтства воздушного транспорта» («росавіація»).

Вказане відомство відповідає за безпеку польотів та фіксує всі надзвичайні випадки під час використання російської авіації.

Серед отриманих внаслідок зламу та проникнення у ворожі інформаційні системи даних ― перелік щодобових звітів «росавіаци» у масштабах всієї рф за понад півторарічний період.

Їхній аналіз свідчить ―  сфера цивільної авіації терористичної росії перебуває на межі колапсу.

▶ ️Лише декілька промовистих документальних фактів:

1. Упродовж січня 2023 року в цивільній авіації росії було зафіксовано 185 авіапригод. Близько третини кваліфіковано як інциденти різного рівня небезпеки. Лідером тут став російський ближньомагістральний літак “сухой superjet” ― 34 проблемні випадки.

2. За перших 9 місяців 2023 року на росії задокументували 150 випадків технічних несправностей літаків. За аналогічний період 2022 року зафіксовано 50 таких інцидентів. Отже, зростання небезпеки польотів в росії зросло втричі.

3. Найбільш проблемними місцями російської авіації залишаються двигуни та шасі, а також інші важливі елементи: гідросистеми, закрилки та програмне забезпечення.

4. Держава-агресор росія має серйозні труднощі з обслуговуванням бортів із великим нальотом. Через брак потужностей та спеціалістів у москві намагаються переорієнтувати обслуговування літаків на Іран, де відповідні роботи здійснюють «кустарно» ― без відповідної сертифікації.

5. Станом на березень 2022 року, росіяни мали близько 820 цивільних бортів іноземного виробництва. І якщо на той час лише до 10% із них пройшли через несертифікований ремонт із застосуванням  неавтентичних запчастин, то нині через такий «сервіс» прогнали вже майже 70% авіапарку.

6. Гострий дефіцит запчастин призвів до так званого «авіаканібалізму» на росії, коли одні літаки розбирають для ремонту інших.  Згідно з оцінкою наявних даних до середини 2023 року в рф пустили на «донорство» понад 35% повітряних суден.

7. Більшість радянських літаків Ан-2, станом на зараз, не можуть відірватись від землі, оскільки двигуни до них вироблялись у Польщі, але через санкції їхнє постачання припинене.

8. Лише впродовж січня 2023 року серед 220  суден “Airbus”, що є в росії, зафіксовано 19 різних відмов. Зокрема, у в 9-ти літаках, які використовує «аерофлот», зафіксовано 17 випадків задимлення.

9. З 230 літаків “Boeing”, які використовуються в росії, зафіксовано 33 технічні відмови тих чи інших систем літака.

10. Не витримав умов російської експлуатації кожен сьомий бразильський “Embraer”, а їх в рф налічується 21.

Ще у вересні 2022 року Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) позначила росію червоним кольором, разом з Ліберією та Бутаном, що свідчить про вкрай високий ризик для безпеки польотів.

Аналіз характеру авіаційних інцидентів з отриманих документів вказує, що низка відмов, особливо пов’язаних з двигунами, шасі і механізацією крил, має системний характер. Тенденція свідчить ― сфера цивільної авіації на росії перебуває у зоні серйозної турбулентності з високим ризиком зірватись у круте піке.

Відповідна реальність ― прямий наслідок санкцій, найбільш болючими з яких для держави агресора росії виявились:

● заборона на постачання повітряних суден і запчастин до них;

● повна відмова в технічному обслуговуванні і наданні послуг;

● відмова в оновленні програмного забезпечення;

● затримання російських повітряних суден за кордоном;

● обмеження доступу до метеорологічної інформації для аеронавігації.

Нині москва, наражаючи на смертельну небезпеку своє населення, намагається всіма способами приховати нескінченну купу проблем з цивільною авіацією.

Джерело: https://t.me/DIUkraine/3122

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович