19.12.2023 07:18
Просмотров: 245

Сили оборони не згортають жодних операцій на фронті

Сили оборони не згортають жодних операцій на фронті

Сили оборони не згортають жодних операцій на фронті, а лише переформатують їх під умови нестачі снарядів. Видання Reuters мало того, що приписало командувачу оперативно-стратегічним угрупуванням військ (ОСУВ) "Таврія" Олександру Тарнавському слова, які він не говорив, а ще й винесло їх у заголовок, — прессекретар Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

Штупун піддав різкій критиці публікацію агентства Reuters, яке випустило інтерв’ю з Тарнавським, змінивши слова командувача таким чином, що вони перестали відповідати дійсності.

"Боєприпаси перерозподіляються. Є певне зменшення постачання боєприпасів, це не секрет. Але говорити про повне згортання операцій... Ну, наприклад ОСУВ "Таврія" веде всього дві операції – оборонну і наступальну. Згорнути одну просто неможливо. Це зрозуміло всім військовим, але не зрозуміло всім цивільним. Тому пишуть такі заголовки. Хочеться клікабельності, хочеться хайпу, хочеться, щоб його медіа було кращим", — сказав Штупун.

Прессекретар Сил оборони Таврійського напрямку уточнив, що саме сказав Тарнавський:

"Тих обсягів, які ми маємо сьогодні, для наших потреб сьогодні недостатньо. Отже, ми перерозподіляємо їх. Ми переплануємо завдання, які поставили перед собою, і зменшуємо їх, тому що нам потрібно їх забезпечити".

Проте Reuters на власний розсуд перефразували слова Тарнавського і винесли у заголовок, що "Українські війська відчувають нестачу артилерії, згортають деякі операції".

Джерело: https://t.me/znua_live/125995

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович