13.02.2024 08:00
Просмотров: 228

У Держекоінспекції прокоментували забруднення річок Харкова нафтопродуктами

У Держекоінспекції прокоментували забруднення річок Харкова нафтопродуктами

У результаті пожежі після російської атаки на нафтобазу в Немишлянському районі Харкова відбулось потрапляння нафтопродуктів в річку Немишля та далі за течією в річки Лопань, Уди, Харків.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Харківській області.

З метою реагування на ситуацію Державною екологічною інспекцією у Харківській області, в межах компетенції, була сформована група зі складу державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Харківської області, яка виїхала на місце події до водних об’єктів для фіксації фактів наявності вказаної нафтової плями та відбору проб води.

На момент виїзду на річку Уди в районі села Хорошеве та села Темнівка виявлено нафтову пляму значних розмірів, яка продовжує рухатись за течією.

З метою ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної із забрудненням водних ресурсів Харківської області та міста Харкова, інспекцією проінформовано Харківську обласну військову адміністрацію та ГУ ДСНС України у Харківській області. Про вказану ситуацію також проінформовано Харківську обласну прокуратуру.

Як підкреслили в інспекції, в межах компетенції, «продовжується вживання всіх необхідних заходів. Здійснюємо лабораторні дослідження відібраних проб, по результатам яких буде вжито відповідних заходів інспекційного реагування».

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович