03.04.2024 06:43
Просмотров: 237

«У Харкові – гуманітарна катастрофа і панують панічні настрої». Це – неправда

«У Харкові – гуманітарна катастрофа і панують панічні настрої». Це – неправда

#спростуванняЦентру

Брехня: харків’яни масово залишають місто через відсутність світла, опалення та інших благ цивілізації. Таке відео поширює прокремлівський Telegram-канал.

Правда: поширене пропагандистами відео датується кінцем лютого 2022 року: на кадрах видно мокрий сніг і чути слова автора відео, який каже: «Ми вас [росіян] все одно переможемо».

Щодо ситуації з електроенергією, то в Харкові вона дійсно непроста, але не є критичною для містян.

Масований російський обстріл енергетичної інфраструктури 22 березня завдав їй суттєвої шкоди, але блекаут тривав менше доби. Наразі в Харкові та області діють графіки відключення електроенергії.

Опалювальний сезон завершили достроково – 26 березня замість 30 квітня. Цей крок зумовлений не лише пошкодженням росіянами енергетичної інфраструктури, а й необхідністю економії ресурсів під час війни та потеплінням.

Так само достроково опалювальний сезон завершили в Києві, Дніпрі, Луцьку та інших містах, де в цей період не було ударів по енергообʼєктах.

А брехливі тези про «наступ росіян на Харків» ми вже спростовували (https://t.me/spravdi/35775) раніше.

«У Харкові – гуманітарна катастрофа і панують панічні настрої». Це – неправда

Ворогу не вдасться зламати наш Харків. Центр стратегічних комунікацій пояснює

● росіяни систематично атакують Харків ракетами, дронами, авіаційними бомбами. Проблемою є розташування міста поблизу російського кордону.

● Ворожа пропаганда бреше, що атакує лише воєнні об’єкти. З кожним прильотом дедалі більше доказів, що злочинною ціллю агресора є саме мирні мешканці Харкова.

● росіяни зруйнували усі трансформаторні підстанції, серйозно пошкодили ТЕЦ. Але харківські енергетики зробили диво і в найкоротші строки почали повертати світло у домівки харків’ян.

● Нині у місті 1,3 млн мешканців, і росії не вдасться їх налякати та зламати. За два роки повномасштабної агресії Харків переживав і вищі рівні загроз, включно з безпосереднім вторгненням у 2022-му.

● Ми захистимо і відбудуємо Харків. На відновлення того, що зруйнувала росія у місті, потрібно понад $10 млрд. Агресору доведеться заплатити за все.

Джерело: https://t.me/spravdi/37700

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 06:00    78
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович