29.12.2023 07:31
Просмотров: 458

За матеріалами ДБР до АРМА передано активів російських олігархів на десятки мільярдів гривень

За матеріалами ДБР до АРМА передано активів російських олігархів на десятки мільярдів гривень

● За матеріалами кримінальних проваджень ДБР та у тісній взаємодії з Офісом Генерального прокурора до Агентства з розшуку та менеджменту активів передано російських активів на десятки мільярдів гривень.

● Сума активів, вартість яких на цей час визначена, складає 11,5 млрд гривень. Водночас на сьогодні порахована лише незначна частина конфіскованого майна і загальна сума може сягати сотні мільярдів.

● За матеріалами ДБР протягом 2023 року Вищий антикорупційний суд України задовольнив позови заяви Міністерства юстиції України щодо застосування санкцій проти громадян російської Федерації — олігархів, наближених до путіна. Зокрема, Аркадія та Ігоря Ротенбергів, Олега Дерипаски, Євгена Гінера, Олександра Пономаренка, Олександра Скоробогатька.

● У власність нашої держави передано наступні активи:

- ТОВ «Глухівський кар’єр кварцитів» та ТОВ «Миколаївський глиноземний завод»

- ТРЦ «Ocean Plaza», орієнтовною вартістю понад 350 млн дол. США.

- 88,89% акцій АТ «Перший інвестиційний банк».

● Арештовано судом та розглядається ВАКС питання націоналізації 5 обленерго, 7 готелів та 2 ТРЦ, загальною вартістю 2 млрд грн (Гінер).

● Також націоналізовано різні частки статутного капіталу та майно росіян в інших важливих стратегічних галузях української економіки. Зокрема, це 100% ТОВ «Авангард-Віларті», яке окрім «Оушен Плаза Проджект (Кіпр) ЛТД» володіє ще компанією «Ітодер Інвестментс Лімітед» (Ethoder Investments Limited) та 66,65% «Інвестиційного союзу «Либідь».

● Структури, підконтрольні Олегу Дерепасці, також брали участь в розширенні та реконструкції Дніпро-Бугського морського порту.

● У дохід держави повернуто земельні ділянки та нерухоме майно в різних регіонах України, сотні одиниць спеціальної та вантажної техніки. Націоналізовано сотні виробничих приміщень, техніки, складів, які росіяни використовували в Україні для збагачення.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/4072

Новости портала «Весь Харьков»


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович