08.01.2024 15:01
Просмотров: 1206

Фільм «Довбуш» став лідером із переглядів на Нетфліксі

Святкування Нового Року у багатьох асоціюється із переглядом нових фільмів. На цей раз рекордсменом за кількістю переглядів стала історична картина «Довбуш». Новини сьогодні повідомляють про успіх фільму, що став цікавим багатьом користувачам медіаплатформи Netflix.

Цікаві подробиці

Фільм «Довбуш» став лідером із переглядів на Нетфліксі

Всупереч усталеній думці, що у новорічні свята популярність мають лише сімейні кінопроєкти та комедії, цього разу, пишуть новини кіно, глядацька увага була прикута до масштабного історичного кіно Головною темою кінокартини «Довбуш» стали події, пов’язані з діяльністю повстанського руху, який у XVIII столітті відважно очолив Олекса Довбуш.

Фільм вийшов у прокат ще у серпні минулого року, і творці не очікували, що він стане у святкові дні справжнім рекордсменом за кількістю переглядів. Це свідчить, що українці стали більше цікавитись історичними подіями, які відбувалися кілька століть тому. На стрімінговому сервісі прем’єра відбулася 29 грудня і з цього моменту її переглянули багато користувачів Netflix з України.

Факти про фільм

Дії у картині відбуваються на початку XVIII ст. Гуцули через надто жорстоке правління шляхти змушені тікати до Карпат. У центрі сюжету опиняються два брати, яких звуть Іван та Олекса. Після вигнання вони стають опришками та вирішують боротися з несправедливістю кріпацтва та свавіллям землевласників. Іван хоче грошей, а брат Олекса, на відміну від нього, рішуче налаштований на боротьбу за справедливість. Він робить все можливе, щоб організувати велике повстання та очолює його.

Головного героя у картині талановито зіграв Сергій Стрельников. У фільмі він продемонстрував свій акторський талант та порадував своїх численних шанувальників. Роль брата Івана виконав кіноактор Олексій Гнатковський.

Знімальний процес зайняв досить довгий час. Творці картини оголосили про початок зйомок фільму ще у 2018 році, проте через технічні причини робота кілька разів переривалася. Основну частину масштабних сцен було знято в середині 2021 року в Карпатах.

Прем’єра фільму відбулася набагато пізніше, ніж планувалася. Її спочатку призначали на першу половину 2022 року, але потім перенесли більш як на рік.

Для того, щоб історичні зйомки виглядали на екрані максимально реалістично, деякі сцени знімали у стародавніх замках, які досі збереглися у Львівській області. Творці картини дуже вдало підібрали історичні об’єкти, які справді передали атмосферу XVIII століття.

Багато глядачів помітили, наскільки професійно пошито костюми, в яких знімалися актори. Над ними працювали тисячі професійних костюмерів. У зйомках фільму брало участь понад 650 людей, тому він вийшов дуже видовищним.

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович