27.11.2023 19:00
Просмотров: 882

Розвінчуємо міфи про індукційні плити

Індукційні плити стають дедалі популярнішими. Проте й міфів про цей кухонний прилад поширюється немало. Тому важливо розібратися, яка інформація є правдивою, а про яку вже потрібно забути.

Великі витрати енергії

Цей міф легко руйнується, якщо зрозуміти принцип роботи приладу. Є декілька робочих режимів, що й впливає на споживання електроенергії. Наприклад, якщо встановити робочу температуру 200–220 °С, то плита працюватиме, майже не вимикаючись. Якщо ж встановити низьку температуру, то пристрій буде, періодично деактивуючись, просто підтримувати заданий режим. Саме тому, якщо головною метою є економія електроенергії, варто купити кухонну плиту індукційну.  У чому ще полягає економія? Індукційні поверхні нагрівають виключно дно посуду та простір під ним. Тож якщо прибрати чайник чи пательню, споживання електроенергії миттєво припиниться. У випадку з електричними чи газовими плитами припинення витрат енергоресурсів починається тільки з моменту вимкнення конфорки.

Необхідність купувати спеціальний посуд

Дійсно, є певні вимоги до посуду, який буде використовуватися для приготування їжі на індукційній плиті. А саме:

  1. ідеально рівне дно;
  2. матеріалом має бути феромагнітний сплав.

Розвінчуємо міфи про індукційні плити

Проте багато каструль і пателень, які вже роками використовуються на кухні, повністю відповідають таким вимогам. Крім того, можна додатково перевірити свої кухонні прилади на відповідність: прикладіть до дна магніт, якщо він прилипає, то посуд можна застосовувати для індукційної плити.

 

Складний догляд

Насправді догляд за такою поверхнею надзвичайно простий: достатньо протерти плиту м'якою серветкою, щоби видалити свіжі забруднення, які з'явилися в процесі використання. З огляду на те, що нагрівається виключно площа плити, яка контактує з посудом, здебільшого вдається уникнути пригорання шматочків їжі чи утворення інших складних забруднень.

Небезпека для здоров'я

Власникам індукційних плит не варто боятися згубного електромагнітного впливу: ці показники суворо контролюються ВООЗ і перебувають у межах норми. Тому безпечність такого різновиду кухонної техніки є обґрунтованою. Якщо вже говорити про електромагнітне поле, яке випромінюють майже всі електроприлади, то лідерами в цій сфері є мікрохвильові печі та перфоратори. Проте навіть такі девайси вважаються безпечними для людини. Звісно ж, за умови дотримання правил експлуатації. Придбати побутову техніку, яка повною мірою відповідає всім вимогам безпеки, можна в магазині Алло в Харкові.

Високий ризик опіків

Звісно ж, йдеться про варильну поверхню, тому ймовірність опіків є. Проте вона набагато нижча, якщо порівнювати з електричними чи газовими плитами. А все тому, що електроенергія в них перетворюється на електромагнітний імпульс, через що відбувається локальне нагрівання посуду, а не всієї поверхні.


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович