29.11.2023 13:00
Просмотров: 993

У чому особливість виробництва джину

Людство займається виробництвом джину вже понад п’ять століть. Початкова рецептура була максимально схожою до сучасної: спиртова основа, ягоді ялівцю та вода. Але готовий напій був настільки гірким та насиченим, що пити у великих кількостях його було просто неможливо. Тому настоянка продавалася в аптеках як ліки проти головного болю та нервової напруги. У роки правління короля Великобританії Вільгельма II Оранського джин почав вироблятися масово. Англійські виробники вина змінили пропорції основних компонентів, що дозволило отримати міцний алкогольний напій, смак та якість якого були гідними королівського столу. Ніжний та свіжий аромат напою має багато прихильників і сьогодні. Якщо ви хочете спробувати щось справді унікальне, то варто замовити Bombay Sapphire, що вміщує понад 20 різних компонентів.

Основні складники оригінального напою

Попри те, що рецептура виготовлення не є секретом, напій різних брендів має відмінності у смаку та ароматі. І справа не тільки у використанні додаткових трав чи спецій. На органолептичні властивості готового продукту впливає навіть регіон вирощування ялівцю чи особливості виготовлення спирту. Для виготовлення «ялівцевої горілки» необхідно три основні складники.

  1. Спирт, що виступає основою джину. Найчастіше виробники використовують пшеничний дистилят.
  2. Вода. До цього компоненту теж багато вимог, адже вода не повинна мати в складі мінеральних чи органічних домішок, які можуть надалі негативно вплинути на смакові властивості напою. Зазвичай на підприємствах використовується артезіанська вода, яка обов'язково очищується різними фільтрами в декілька етапів.
  3. Трави та прянощі. Ягоди ялівцю, які є своєрідною візитівкою джина, далеко не єдина рослинна складова в рецепті. Під час приготування до напою можуть додавати горіхи, ароматне коріння квітів, цитрусові, фрукти, спеції.

Великий вплив на кінцевий смак продукту мають також бочки, в яких він настоюється. Більш довершеного та елегантного смаку можна досягти, якщо тримати напій у дубових бочках з-під коньяку, хересу чи вина. Купити джин чи інший якісний алкогольний напій вигідно можна на сайті магазину Маудау.

Технологія виробництва

Раніше для виробництва джину використовувалася технологія мацерації: витримка чистого спирту, змішаного з травами та спеціями з подальшою фільтрацією «концентрату» та додаванням води. Сучасне виробництво джину може відбуватися за двома технологіями:

  1. Ректифікація — ялівець та інші спеції замочуються у воді на певний період, щоб рідина ввібрала смаки та аромати. А потім насиченою водою розбавляється спирт.
  2. Дистиляція — спирт розбавляється водою та спеціями, далі йде процес вистоювання, дистиляції та повторного розбавлення водою до потрібної міцності.

Перша технологія дозволяє отримати доступний за ціною продукт, методом дистиляції виготовляють елітні сорти.


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович