10.03.2024 08:10
Просмотров: 1245

NASA показало послання до позаземного розуму, яке відправлять на міжпланетну станцію Europa Clipper

NASA показало послання до позаземного розуму, яке відправлять на міжпланетну станцію Europa Clipper

NASA представило пам'ятну табличку, яка вирушить до системи Юпітера на борту автоматичної станції Europa Clipper. Цей зонд NASA шукатиме ознаки життя у глобальному підлідному океані Європи. Очікується, що там удвічі більше води, ніж у всіх земних океанах. Це ріднить Землю та Європу, що відображено в оформленні пам'ятного знака.

Розміри виготовленої з танталу пластини становлять 18×28 см. Формально — це кришка, що закриває отвір у відсік із науковим обладнанням. Європа знаходиться в центрі радіаційних поясів, що оточують Юпітер. У цьому сенсі там не просто спекотно, а дуже спекотно. Але для дотримання давньої традиції з відправлення послань людства до космосу, що NASA практикує майже від початку місій на околиці Сонячної системи, кришку оформили як лист інопланетного розуму.

На одному боці платівки нанесено написану від руки поему американської поетеси Ади Лімон (Ada Limón) — «На славу таємниці: поема для Європи» . У верхній частині пластини вигравірувано абстрактна, загалом, формула з обчислення числа цивілізацій у нашій галактиці, придумана в 1961 американським фізиком Френком Дрейком (Frank Donald Drake). Також на лицьовій стороні пластини виконано гравірування портрета вченого Рона Грилі (Ron Greeley), який став свого роду прабатьком американської планетології, що можна вважати прологом до місії Europa Clipper.

Нарешті, на передній стороні пластини вигравірувано частоти, на яких робляться спроби прослуховувати інопланетні сигнали. Також на цій стороні закріплені крихітні кремнієві платівки, на яких вигравіровано імена понад 2,6 млн осіб, які побажали відправити згадку про себе або про значущих для них людей у космос.

На тильній стороні пластини символами, що розходяться від центру, вигравірувано 103 вимови слова «вода» мовами і прислівниками людства, що населяє Землю. Гравіювання представляє візуальне зображення звукових хвиль. У центрі зображення розміщено символ, що показує воду в американській версії абетки глухонімих.

Станція Europa Clipper буде відправлена до космосу у жовтні 2024 року. У систему Юпітера вона прибуде 2030 року. Станція здійснить 49 близьких прольотів Європи. Основною метою місії стане пошук ознак життя у підлідному океані супутника. Пам'ятну табличку навряд чи буде доставлено на супутник. Найімовірніше, як і у випадку попередніх місій у системі Юпітера, станцію буде спалено в його атмосфері, щоб не допустити можливого зараження земними мікроорганізмами на поверхню Європи.

Джерело: http://internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: космос, США

Читайте ещё:

Сегодня 09:14    82
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович