25.03.2024 08:20
Просмотров: 1060

Названо 4 міфи про 5G, у які досі вірять

Названо 4 міфи про 5G, у які досі вірять

Мережа 5G була вперше запущена ще в 2018 році. Здавалося б, за минулі п’ять років усі встигли звикнути до цієї технології, але на ділі вона обростає новими міфами, в які вірять безліч людей.

Ось кілька найпоширеніших помилок, пов’язаних зі зв’язком 5G.

1. 5G спричиняє проблеми зі здоров’ям

Безпека технології 5G для людини підтверджена Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Міжнародною комісією із захисту від неіонізуючого випромінювання. Незважаючи на це, багато хто вірить, що вишки і смартфони з 5G випромінюють хвилі, здатні завдати шкоди здоров’ю і навіть зруйнувати ДНК.

Насправді в технології 5G використовується неіонізуюче випромінювання. Воно не має достатньої енергії для того, щоб завдати шкоди людині. Для радіаційного зараження необхідне іонізуюче випромінювання, як, наприклад, у рентгенівських променях або радіоактивних речовинах.

Навіть якщо припустити, ніби якісь шкідливі промені 5G існують, радіохвилі в будь-якому разі підкоряються закону зворотних квадратів. Це означає, що інтенсивність випромінювання обернено пропорційна квадрату відстані. А тому вам потрібно буквально сидіти на вишці 5G, щоб отримати хоч якесь опромінення.

Що стосується пристроїв, які підтримують стандарт 5G, то вони також не становлять небезпеки. Енергія, яку вони виділяють, вимірюється в міліватах, що набагато менше, ніж, наприклад, у мікрохвильовки. З точки зору шкоди для здоров’я, вийти на вулицю без сонцезахисного крему небезпечніше, ніж користуватися смартфоном із 5G.

2. 5G – це тільки швидкий інтернет

Зв’язок 5G дійсно забезпечує вищу швидкість інтернет-з’єднання. Але також він дає змогу зменшити час затримки сигналу, тобто періоду між надсиланням даних із пристрою та отриманням відповіді. Це важливий показник для ігор та для віддаленого управління в реальному часі – польотом дрона чи безпілотним автомобілем.

Ще до мережі 5G можна одночасно підключати більшу кількість пристроїв, що важливо в епоху інтернету речей, коли з’єднання потрібне навіть для електричної розетки.

3. 5G замінить Wi-Fi

У деяких випадках домашню мережу Wi-Fi дійсно можна замінити на 5G, але ця технологія не скасовує Wi-Fi.

По-перше, зв’язок 5G є далеко не скрізь. По-друге, мобільний трафік у мережі 5G обійдеться набагато дорожче, ніж Wi-Fi.

Нарешті, швидкість з’єднання у Wi-Fi 6 не відрізняється від 5G, а в наступному поколінні Wi-Fi 7 очікується навіть вищою.

4. Зв’язком 5G не можна користуватися в аеропортах

Це частково вірно – іноді частоти 5G перетинаються з частотою, на якій працюють радіовисотоміри літаків. Здебільшого ця проблема торкнулася США, але і там вона вирішується встановленням спеціальних радіохвильових фільтрів для висотомірів. Тому зв’язок 5G потенційно буде доступний у терміналах аеропортів і не завдасть шкоди авіації.

Джерело: itechua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович