24.06.2023 18:58
Просмотров: 492

Білорусів закликали вигнати росіян з країни і закрити кордон

Опозиціонерка Світлана Тихановська звернулася до білоруських дипломатам чиновникам і силовикам з проханням пам’ятати про інтереси своєї країни на тлі громадянської війни в Росії.

“У Росії відбувається хаос, який все більше стає схожим на громадянську війну. ПВК під контролем Євгена Пригожина кинула виклик офіційній владі Росії через невдоволення тим, що Росія програє війну проти України. У ФСБ вже завели кримінальну справу на Пригожина, а в новинах ми бачимо, що “вагнерівці” зайняли Ростов і Воронеж”, – заявила вона.

Про що говорила Тихановська

Тихановська наголосила, то Росія сама розв’язала проти України війну, яку тепер “принесла у свій власний дім”. Вона зазначила, що президент РФ Володимир Путін і диктатор Олександр Лукашенко намагаються втягнути Білорусь у війну.

“Вони кажуть: Росія — ваш союзник. Але цей союзник несе хаос, війну, кризу. Путін може спробувати залучити білоруських військових у свій внутрішній конфлікт, щоб він став і нашим конфліктом теж… У нас – білорусів – свої національні інтереси. Ні Путін, ні Пригожин — не друзі Білорусі, і ви не повинні вибирати їх сторону. Білоруси повинні захищати свою країну. Як ця ситуація вплине на Білорусь — залежить тільки від нас з вами”, – підкреслила опозиціонерка.

Вона закликала закрити кордон між Білоруссю і Росією і не допустити військові дії в РБ.

“Зараз найкращий шанс вигнати російських військових з нашої країни. Якщо цей шанс буде пропущений, Росія зробить з нами те саме, що з Україною. Ми не повинні дозволити, щоб Білорусь була залучена у військові дії в Росії, і найголовніше — ми не повинні допустити військових дій Росії у нас вдома, в Білорусі. Білорусь повинна закрити кордон з Росією, і почати виведення російських військ з білоруської території”, – зазначила Тихановська.

Сьогодні опозиціонерка створила оперативний штаб, яким керуватиме Валерій Сахащик. 

“Ми запрошуємо до участі представників демократичних структур. Проводимо консультації з Полком Калиновського та білоруськими добровольцями”, – зазначила вона.

Джерело: УНІАН

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович