21.03.2024 17:31
Просмотров: 333

Чи допомагає вища математика на фронті: історія викладача, який воює у 5 Слобожанській бригаді НГУ

Чи допомагає вища математика на фронті: історія викладача, який воює у 5 Слобожанській бригаді НГУ

Нацгвардієць Олександр на позивний «Вітер» відслужив рік в 2014 році та 26 лютого 2022 знову став у стрій: прийшов на посаду стрільця й зараз вже – головний сержант взводу. Спочатку займався диверсійною роботою: група слідкувала за переміщеннями колон ворога, наводила артилерію по окупантах і ворог застопорився на підходах до Харкова. В мирному життя Олександр викладав вищу математику студентам Харківського університету будівництва та архітектури. На фронті складних розрахунків для виконання бойових задач «Вітер» не виконує, але марною математику не вважає.

Олександр «Вітер», нацгвардієць

Тут ми нічого не обчислюємо. Математика вчить людину думати, приймати рішення і в екстрених ситуаціях теж. Вона не тільки вчить рахувати і обчислювати.

Охочим Олександр може доступно пояснити, що таке диференціальне рівняння, та показати, як його розв’язати.

Олександр «Вітер», нацгвардієць

Це рівняння, де присутні похідні. Якщо коротко, щоб всім було зрозуміло. Хай якийсь там y” = Р. Це рівняння диференціальне. Щоб розв’язати його, требі двічі проінтегрувати…

У перші ж дні чоловік натрапив на кількох своїх студентів. Де вони зараз – точно не знає.

Олександр «Вітер», нацгвардієць

Особисто я бачив тут в перші дні трьох студентів своїх, саме в Нацгвардії, саме в цій частині. Знаю, що один в полоні зараз студент, а двоє, наче, живі-здорові, останньою інформацією.

Навіть під час зміни позицій в 5й Слобожанській бригаді проводяться навчання та стрільби. Тож розслаблятися не доводиться. Противник теж підвищує рівень підготовки, вважає Олександр.

Олександр «Вітер», нацгвардієць

Орки теж не стоять на місці. Те, що там розповідають, що стрельнув і орки потікали – не знаю… Я жодного такого орка не бачив. Бої з ними криваві, запеклі. Тому вони теж вчаться, на своїх помилках.

Під час деокупації Харківщини спектр завдань вже був ширший: розвідка, штурми, зачистки. Олександр пройшов з бригадою весь бойовий шлях, від Харкова до лісів під Кремінною, у Підлимані був поранений. Після перемоги планує повернутися до викладання вищої математики студентам.



Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович