10.02.2024 07:32
Просмотров: 280

ДБР посилить заходи, спрямовані на виявлення та покарання корупціонерів, попри їх посади та статус

ДБР посилить заходи, спрямовані на виявлення та покарання корупціонерів, попри їх посади та статус

ДБР посилить заходи, спрямовані на виявлення та покарання корупціонерів, попри їх посади та статус – Олексій Сухачов

● Державне бюро розслідувань постійно посилює заходи, спрямовані на покарання корупціонерів, попри їх посади чи положення. Про це сказав директор ДБР Олексій Сухачов, виступаючи на координаційній нараді в Офісі Генерального прокурора з керівниками правоохоронних органів щодо забезпечення законності й правопорядку в державі.

● «Принципова позиція Державного бюро розслідувань щодо невідворотності покарання винних осіб, попри їх посади чи положення, і надалі залишається непохитною та найпріоритетнішою», - наголосив Олексій Сухачов.

● За його словами, в умовах воєнного стану пріоритетом у діяльності Державного бюро розслідувань і надалі залишиться забезпечення надійного захисту прав і свобод людей, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань.

● «Це - щоденна безперервна робота з протидії злочинам проти основ національної безпеки, зловживанням у сфері забезпечення потреб Сил оборони та під час комплектування військ, а також на інших важливих напрямах, визначених постановами координаційних нарад», - сказав директор Бюро.

● Він повідомив, що зважаючи на високий суспільний запит, у Державному бюро розслідувань розроблено комплекс заходів, спрямованих на документування та локалізацію вертикально побудованих корупційних механізмів у різних сферах відповідно до підслідності ДБР.

● Реалізація цих заходів дозволила викрити подібні схеми, організовані керівниками різних рівнів, які діяли у сферах: митного контролю; оподаткування; охорони навколишнього середовища, насамперед у лісовій галузі; а також у сфері діяльності інших контролюючих та правоохоронних органів.

● За його словами ДБР планує посилити роботу й щодо виявлення необґрунтованих активів та документування фактів незаконного збагачення топпосадовцями, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

● «Цей напрямок роботи виявився дієвим у багатьох резонансних провадженнях, які розслідували слідчі ДБР. Тож напрацьований алгоритм співпраці Бюро зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Вищим антикорупційним судом буде рішучою відповіддю на вказані негативні явища»,- підкреслив Олексій Сухачов.

● Також він назвав важливим напрямком — подальшу ефективну взаємодію Бюро з Офісом Генерального прокурора, Міністерством юстиції, Агентством з розшуку та менеджменту активів, Державною службою фінансового моніторингу щодо встановлення та арешту власності російських компаній і суб’єктів.

● Адже, за його словами, така співпраця вже забезпечила передачу у власність держави російських активів на десятки мільярдів гривень.

● Він наголосив, що гучні викриття працівниками ДБР мільярдних оборудок окремих посадовців та постачальників переконливо демонструють наявність загрози державній безпеці через зловживання у сфері забезпечення потреб Сил оборони.

● Торкнувся директор ДБР і питання важливості посилення боротьби з організованою злочинністю, адже тільки торік за результатами досудового розслідування до суду скеровано 39 обвинувальних актів стосовно 178 (ста сімдесяти восьми) членів організованих груп та злочинних організацій.

● Ще один важливий напрям діяльності ДБР, Олексій Сухачов назвав протидію порушенням прав людини під час виконання своїх повноважень працівниками правоохоронних органів.

● Наголосив він і на важливості виявлення зрадників і колаборантів. Так від початку повномасштабного вторгнення притягнуто до кримінальної відповідальності понад тисячу зрадників і колаборантів та скеровано до суду майже 700 обвинувальних актів.

● Загалом у 2023 році Державне бюро розслідувань суттєво посилило протидію злочинності за усіма напрямками. Цю динаміку Бюро збереже і у 2024 році, переконаний Директор ДБР.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/4172

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:52    187
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович