11.01.2024 07:09
Просмотров: 334

Exxpress: Швеція б'є тривоги: ми повинні негайно готуватися до війни з росією

Exxpress: Швеція бє тривоги: ми повинні негайно готуватися до війни з росією

У Швеції високопосадові чиновники, відповідальні за безпеку, готують шведів до можливої війни з росією та використовують жорсткі та радикальні заклики. За словами шведських військових та міністра цивільної оборони, кожна людина у Швеції повинна вже бути морально готовою до такого сценарію. Першочергово потрібно зміцнити опір громадян. Це було одностайно заявлено міністром цивільної оборони Карл-Оскар Боліном та головнокомандувачем Збройних Сил Швеції Мікаелем Бюденом.

Міністри вперше звернулися до своїх співвітчизників зі такими драматичними словами. "Багато хто сказав це до мене, але дозвольте мені сказати, використовуючи свою посаду: війна проти рф може розпочатися у Швеції", - сказав Болін на щорічній конференції безпеки. Кожен громадянин Швеції повинен запитати себе: "Хто ви, коли прийде війна? І треба мати відповідь". "Усі ми зараз маємо свій борг перед державою".

Болін висловив занепокоєння тим, що шведська цивільна оборона не оновлюється досить швидко. Всі шведи - "громадяни, співробітники, підприємці та керівники державних органів", повинні готуватися до можливої війни вже зараз. Підготовка повинна починатися негайно, оскільки в нинішній ситуації "час" може бути "нашим найціннішим невідновлюваним ресурсом".

- Шведи повинні взяти, як взірець для себе, здатність українців захищати себе після початку війни росії проти України у лютому 2022 року. Українські громадяни "зустріли загальну війну загальним опором". Через це росія також повинна "протистояти об'єднаній силі всього українського суспільства", - пояснив міністр. Однак це можливо, лише при умові "якщо переважна більшість громадян усвідомлює ситуацію і розуміє, що стоїть на карті".

Головнокомандувач Мікаель Бюден в етері шведського телеканалу SVT підкреслив: "Ви всі повинні підготувати себе психологічно на індивідуальному рівні". "Тепер потрібно перетворити слова та розуміння у дії", - додав він.

Бюден закликав своїх співвітчизників уважно слідкувати за новинами з України та поставити собі "прості запитання", наприклад: "Якщо це станеться тут, я готовий до цього? Що робити? Що я повинен зробити для захисту Швеції від росії. І чим більше людей подумають, зважать всі нюанси і підготуються, то тим сильніше буде наше суспільство", - фіналізував він.

Джерело: https://t.me/BerezaJuice/40672

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:28    131
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович