20.09.2023 06:55
Просмотров: 301

Генасамблея ООН: що сказали Джо Байден та Зеленський

Генасамблея ООН: що сказали Джо Байден та Зеленський

Президент США Джо Байден під час промови на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку закликав продовжувати підтримувати Україну в оборонній війні проти рф.

Головні тези виступів зібрало видання Бабель.

«Росія вважає, що світ втомиться і дозволить їй безкарно знущатися з України. Але я вас питаю: якщо ми відмовимося від основних принципів Статуту ООН, щоб утихомирити агресора, чи зможе якась держава-член бути впевненою в тому, що вона захищена? Якщо ми дозволимо розділити Україну, чи буде забезпечена незалежність якоїсь нації? Відповідь — ні. Ми маємо протистояти цій неприкритій агресії сьогодні, щоб стримати інших потенційних агресорів завтра», — сказав Байден.

Він додав, що саме тому США і союзники по всьому світу «будуть далі підтримувати хоробрий народ України, який захищає свій суверенітет, територіальну цілісність і свободу».

Президент України Володимир Зеленський також виступив із промовою на засіданні 78-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

«Подальша історія довела, що саме росія найбільше заслуговувала на ядерне роззброєння ще тоді, в 1990-х. Росія заслуговує на роззброєння і зараз: терористи не мають права володіти ядерною зброєю», — сказав глава держави.

Зеленський наголосив, що росія також перетворює на зброю багато інших речей, і ці речі використовуються «не лише проти нашої країни, але й проти всіх інших країн».

За його словами, Кремль намагається використати дефіцит продовольства на світовому ринку як зброю в обмін на визнання окупації деяких — якщо не всіх — захоплених територій.

Росія, продовжив Зеленський, перетворює ядерну енергетику на зброю.

«Подивіться, що росія зробила з нашою Запорізькою атомною електростанцією: обстрілювала її, окупувала й тепер шантажує інших загрозою витоку радіації», — сказав він.

Президент також повідомив, що йому відомо про спроби укласти якісь тіньові угоди з росією, «проте злу не можна довіряти».

78-ма сесія Генасамблеї ООН відбувається в Нью-Йорку з 12 до 30 вересня. Зеленський із дружиною Оленою прибув до США 18 вересня. Він уже провів декілька зустрічей на полях Генасамблеї, зокрема з президентами Кенії та ПАР.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович