13.11.2023 08:33
Просмотров: 485

Хто перемагає в кібервійні?

Хто перемагає в кібервійні?

За останній час кількість російських кібератак збільшилася максимально

росія атакує Україну не тільки на фронті. "російська навала" - це не лише про "м’ясні штурми" підлеглих Шойгу. Це і про рекордну кількість кібератак на нашу державу від початку повномасштабного вторгнення. Під прицілом енергетика, критична інфраструктура, державні системи. Причому, росіяни готуються до опалювального сезону не тільки накопичуючи ракети.

Чи є більшість цих атак успішними? Ні. Зараз кіберфахівці СБУ виграють війну в російських хакерів. І це при тому, що спецслужби рф зняли своїх хакерів з більшості напрямків і зосередили на роботі проти України. Тому, коли ви читаєте визначення про Україну як про світовий кіберщит – це не перебільшення.

- Тільки за 10 місяців цього року СБУ нейтралізувала вже майже 4 тис. кібератак з боку рф. Важлива річ: кібератаки йдуть щодня, але прості громадяни цього не помічають. Це, як на мене, найголовніший показник ефективності роботи наших спеціалістів.

Ще одна зброя росіян – боти й ботоферми. Думаю з ними стикався кожен з нас. Від початку повномасштабного вторгнення рф СБУ заблокувала вже 76 ботоферм загальною потужністю понад 3 млн акаунтів! Причому росіяни очевидно збираються нарощувати свої потужності. За словами керівника кібердепартаменту СБУ Іллі Вітюка, в низці освітніх закладів рф вже викладають предмет "кібератаки на цивільну інфраструктуру" і хочуть наростити масштаби атак і кількість людей, які можуть це професійно робити.

За таких умов важливо, що СБУ готується до цього виклику.

Від російських хакерів світ страждає давно. Список жертв чималий — від італійського прем’єра до банківської системи деяких країн ЄС. І те, що українці цих кібератак на собі не відчувають попри всі зусилля росіян, значне наше досягнення в цій кібервійні.

Джерело: espreso.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович