04.05.2023 08:57
Просмотров: 402

Керівники Google і Microsoft запрошені на нараду з питань штучного інтелекту в Білому домі

Керівники Google і Microsoft запрошені на нараду з питань штучного інтелекту в Білому домі

Виконавчі директори Google (GOOGL.O) , Microsoft (MSFT.O) , OpenAI і Anthropic компанії Alphabet Inc зустрінуться з віце-президентом Камалою Харріс і вищими посадовими особами адміністрації, щоб обговорити ключові питання штучного інтелекту (ШІ). питань у четвер, сказав представник Білого дому.

У запрошенні, яке побачило Reuters для генеральних директорів, було зазначено, що президент Джо Байден «очікує, що такі компанії, як ваша, повинні переконатися, що їхні продукти безпечні, перш ніж робити їх доступними для громадськості».

Занепокоєння щодо швидкозростаючої технології штучного інтелекту включають порушення конфіденційності, упередженість і занепокоєння, що це може поширювати шахрайство та дезінформацію.

У квітні Байден сказав, що ще належить з’ясувати, чи ШІ небезпечний , але підкреслив, що технологічні компанії несуть відповідальність за забезпечення безпеки своїх продуктів. За його словами, соціальні медіа вже продемонстрували шкоду, яку потужні технології можуть завдати без відповідних гарантій.

Адміністрація також шукає коментарі громадськості щодо запропонованих заходів підзвітності систем ШІ, оскільки зростає занепокоєння щодо його впливу на національну безпеку та освіту.

У понеділок депутати Ради внутрішньої політики Білого дому та Управління науково-технічної політики Білого дому написали в блозі про те, як технологія може становити серйозний ризик для працівників.

У зустрічі в четвер візьмуть участь керівник апарату Байдена Джефф Зіентс, заступник голови апарату Брюс Рід, радник з питань національної безпеки Джейк Салліван, директор Національної економічної ради Лейл Брейнард і міністр торгівлі Джина Раймондо серед інших, сказав представник Білого дому, який не побажав називатися.

Компанії не відразу відповіли на запит про коментар.

ChatGPT, програма штучного інтелекту, яка нещодавно привернула увагу громадськості своєю здатністю швидко писати відповіді на широкий спектр запитів, зокрема, привернула увагу законодавців США, оскільки вона стала найшвидше зростаючою споживчою програмою в історії з більш ніж 100 мільйонів активних користувачів щомісяця.

«Я вважаю, що нам слід бути обережними з ШІ, і я вважаю, що має бути певний державний нагляд, тому що це небезпека для суспільства», — сказав виконавчий директор Tesla Ілон Маск минулого місяця в телевізійному інтерв’ю.

Джерело: internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович