04.03.2024 08:14
Просмотров: 299

Коли очікувати допомогу від США: CNN

Коли очікувати допомогу від США: CNN

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заблокував законопроєкт Сенату про допомогу Україні, але залишив відкритою можливість для нової пропозиції в Палаті представників.

Вона може бути ухвалена у другій половині березня, або у квітні, повідомляє Кореспондент із посиланням на CNN.

Зазначається, що за лаштунками Джонсон провів приватні зустрічі з республіканцями Палати представників, які намагалися заручитися підтримкою нового двопартійного пакета зовнішньої допомоги, що включає обмеження на кордоні США з Мексикою.

І зараз голова Комітету у закордонних справах Палати представників Майкл Маккол відіграє провідну роль у спробах доопрацювати пропозицію і досягти консенсусу в рамках конференції, щоб домогтися ухвалення рішення в залі до кінця березня або у квітні.

CNN із посиланням на джерела пише, що Джонсон ще не зайняв позицію щодо цього законопроєкту і не зобов’язався винести його на голосування.

Республіканські прихильники України вважають, що Джонсон дозволить винести законопроєкт на голосування – навіть якщо ризикуватиме отримати негативну реакцію з боку крайніх правих членів Конгресу.

Зазначається, що план зовнішньої допомоги, який розробляється двопартійною групою членів Конгресу, передбачає надання військової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 66 мільярдів доларів – без урахування гуманітарної допомоги, яка була частиною сенатського пакета та пріоритетом для багатьох демократів.

Альтернативний план, який зараз обговорюється, заборонятиме в’їзд нелегальних іммігрантів до США, поки не буде досягнуто оперативного контролю над кордоном, та передбачає відправку мігрантів до Мексики або країни їхнього походження, поки вони чекатимуть на розгляд їхніх претензій у США.

Група також розглядає інші зміни до законопроєкту, включаючи арешт заморожених російських активів у США і передачу їх Україні.

Члени групи розглядають можливість перетворення частини допомоги на американський кредит – ідея, яку висунув Трамп.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович