22.09.2023 06:18
Просмотров: 611

Конгресмен Маккол прокоментував зустріч законодавців із Зеленським

Конгресмен Маккол прокоментував зустріч законодавців із Зеленським

Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Вашингтоні із законодавцями з Палати представників і Сенату. Після переговорів за закритими дверима конгресмен-республіканець Майкл Маккол прокоментував їх так: "Я спитав: "Який у вас план щодо перемоги? І що вам потрібно для перемоги?" Зокрема це дві речі: авіація - F-16 й ATACMS. Їм треба артилерія далекої дії, щоб здійснювати удари по Криму, звідки летять іранські дрони, - зараз вони цього не мають".

Маккол додав: "Зараз їхні війська ідуть вперед без прикриття з неба, вони мають розміновувати поля вночі власними руками. Ми б не відправили свої війська в таких умовах. Тому ми маємо дати їм те, що їм потрібно. І якщо ця адміністрація не дасть їм цього, то ми маємо прописати у законопроєкт про бюджетні асигнування зброю, про яку він просив".

Відповідаючи на запитання про те, чи під час зустрічі говорили про нове фінансування у 24 мільярди доларів для подальшої допомоги Україні й для поповнення запасів Пентагону, після надання озброєння Києву, Маккол сказав: "Їм це необхідно - і вони це отримають. Як я сказав, більшість підтримує це".

Журналісти запитали конгресмена, чи його однопартієць, спікер Палати представників Кевін Маккарті був присутній на зустрічі із Зеленським і чи підтримує Україну. "Спікер, як і я, висловлював потужну підтримку (Україні), але ми розчаровані повільністю адміністрації щодо надання зброї", - відповів Маккол. Він додав, що Зеленський та Україна повинні бути вдячними за підтримку США, але "висновок для спікера був такий, що вони потребують ATACMS, F-16, - і вони потребували цього ще рік тому, і це тягнеться надто довго, тож ми можемо прописати це у законопроєкті - й це моя мета".

Як Голос Америки повідомляв раніше, Кевін Маккарті напередодні візиту Зеленського заявив, що його більше цікавить, куди пішла вже виділена допомога, і жодних обіцянок про наступну допомогу він не робив: "Зеленський обраний до Конгресу? Він наш президент? Я не думаю, що я маю бути відданий будь-чому. У мене є питання щодо того, де звітність про гроші, які ми вже витратили? Який план перемоги? Я думаю, це те, що американська громадськість хоче знати".

Нагадаємо, візит Зеленського до Вашингтона відбувається на тлі суперечок в Конгресі щодо ухвалення фінансування державних витрат і зокрема щодо додаткового фінансування у 24 мільярди доларів для подальших пакетів допомоги Україні та іншої підтримки.

В день візиту Зеленського більше 20 законодавців США закликали Байдена не надавати допомогу Україні

Нині 29 законодавців підписали відкритий лист із закликом не надавати Україні це фінансування, поки вони не отримають задовільні відповіді на запитання зокрема про те, як використовуються гроші і як проходить наступ ЗСУ: "Американський народ заслуговує знати, на що пішли їхні гроші. Як проходить контрнаступ? Чи українці ближчі до перемоги, ніж 6 місяців тому?... Що для адміністрації буде перемогою в Україні?"

У відповідь сенатор-демократ Кріс Мерфі написав у мережі Х, що законодавці, що підписали цей лист, "підтримують винищення України й перетворення Києва на російське місто". "Це наслідок скасування цієї допомоги", - додав він.

-----

Джош Рогін з The Washington Post пише:

Допомога США Україні стає дедалі вразливішою, оскільки увага Вашингтона зміщується у бік президентської кампанії 2024 року. Хоча з лютого 2022 року США виділили Україні 113 млрд доларів у вигляді різних видів допомоги, голосування в Конгресі щодо виділення ще 24 млрд доларів є невизначеним. Депутат Майкл Уолтц (республіканець із Флориди) попередив, що епоха отримання Україною «відкритого чека» від Конгресу закінчилася, заявивши, що принаймні половина республіканців голосуватиме проти збільшення допомоги, якщо не буде виконано конкретних умов Конгресу. Уолтц закликає адміністрацію Байдена забезпечити найкращий облік допомоги та чітко визначити, як ця допомога допоможе припинити війну. Представник демократів Пет Райан (штат Нью-Йорк) визнає, що у лавах Республіканської партії намітився перелом, і каже, що необхідно зробити більше для того, щоб донести до громадськості, що допомога має вирішальне значення як для України, так і для безпеки США. Обидві партії визнають, що США зацікавлені в «припиненні путінської агресії», проте все більша суперечність викликає питання про те, наскільки американська громадськість, як і раніше, підтримує Україну. Критики попереджають, що припинення допомоги може різко підірвати зусилля України та мати ширші міжнародні наслідки.

Джерело: holosameryky.com, https://t.me/Sharp_Ukraine/17488

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович