28.03.2024 08:46
Просмотров: 206

Країни НАТО мають прагнути створити більше стратегічних труднощів, щоб приборкати поведінку росії

Країни НАТО мають прагнути створити більше стратегічних труднощів, щоб приборкати поведінку росії

Країни НАТО мають прагнути створити більше стратегічних труднощів, щоб приборкати поведінку росії, — міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстрьом.

Першим пріоритетом має бути припинення агресії рф проти України, де, на думку очільника МЗС Швеції, Альянс робить недостатньо.

"Ми повинні зрозуміти, що росія — це сусід, який поводиться безвідповідально, який залякує світ безвідповідальними ядерними погрозами і ідеєю відтворення своєї колишньої імперії за рахунок незалежних суверенних держав", — заявив Білльстрьом.

Міністр закордонних справ Швеції заявив, що ідея Макрона щодо введення західних військ в Україну була б занадто сміливою для Швеції, яка вступила до НАТО лише в березні.

"Що стосується французької пропозиції тренувати український персонал на українській землі, то для Швеції це не обговорюється", — зазначив, натякнувши, що Стокгольм вважає розгортання дебатів навколо коментарів Макрона несвоєчасним.

Водночас глава МЗС Швеції підкреслив, що "не всі країни розуміють, наскільки терміново потрібно діяти" у припиненні російської агресії проти України.

"Ці країни повинні зрозуміти, що конфлікт є, і що ми повинні мати з ним справу", — сказав Біллстрьом, додавши, що збройні сили України потребують "більше майже всього".

За його словами, надання Україні більшої кількості військової техніки "не є питанням промислового потенціалу", а "зводиться до політичного лідерства і політичної волі".

Джерело: https://t.me/znua_live/140668

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович