27.12.2023 08:31
Просмотров: 367

Кулеба пояснив роль дипломатів у питанні спільного виробництва зброї для України

Кулеба пояснив роль дипломатів у питанні спільного виробництва зброї для України

Міністерство закордонних справ у питанні спільного виробництва зброї для України відповідає за ухвалення в інших країнах необхідних для цього політичних рішень.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтервʼю у межах національного телемарафону "Єдині новини”, передає Укрінформ.

«Ніхто нічого ніде не буде виробляти, якщо в цих країнах не буде ухвалено політичних рішень про можливість, доцільність і важливість нарощування виробництва для України та спільно з Україною. Для того, щоб такі рішення були ухвалені, потрібне залучення політичного рівня, тобто Міністерства закордонних справ, потрібне залучення ще вищого політичного рівня – Президента України», - сказав Кулеба.

Він зауважив, що Володимир Зеленський не опікується щодня технічними деталями, але тема нарощування виробництва зброї і боєприпасів постійно присутня в його тезах до бесід з лідерами інших країн та виступах.

«Ми всі робимо свою роботу, щоб у цих країнах були ухвалені всі необхідні політичні і регуляторні рішення. Але щойно вони будуть ухвалені, конкретні контракти, моделі спільного виробництва, логістика і технічні стандарти – це все робота Міноборони та Мінстратегпрому», - пояснив глава української дипломатії.

Як повідомлялося, 29 вересня у Києві відбувся Перший міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1), що обʼєднав 252 компанії з понад 30 країн, які виробляють повний спектр озброєння, військової техніки та оборонних систем. Форум спільно організували Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, Міноборони та МЗС.

Джерело: ukrinform.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович