12.12.2023 08:03
Просмотров: 405

Мільярди допомоги та примара «мирних переговорів»: для чого Зеленський летить в США

Мільярди допомоги та примара «мирних переговорів»: для чого Зеленський летить в США

▶ ️Білий дім вже цього тижня планує укласти двопартійну угоду в  Конгресі, що розморозить військову допомогу Україні та Ізраїлю в обмін на будівництво «Великої трампістської стіни» на кордоні з Мексикою. Сенатор-демократ Кріс Мерфі уточнив, що домовленості ще наразі утрясаються. Логічно припустити, що український президент летить до Вашингтону, аби внести останні штрихи в загальну картину подолання міжпартійної кризи.   

Та, схоже, це не єдина мета візиту. 

▶ ️кремлівський фюрер випустив з пляшки «переговорного джина». путін спеціально літав до Саудівської Аравії та Еміратів, аби втягнути місцевих політиків у т.зв. "мирні перемовини" з Києвом. Про це у різноманітних публікаціях натякають західні розвідки. 

● Офіційно московитські пропагандисти стверджують, що їх повелитель відвідав Абу-Дабі та Ер-Ріяд, аби пройтися крізь шеренги екзотичних бойових тварин —  стройових верблюдів, — та поговорити про нафту. У росіян з саудитами та еміратцями жорсткий екзистенційний конфлікт: мудрі та заможні араби підбивають ОПЕК обмежити добування вуглеводню, аби виросли світові ціни. Тоді як кремлівський «шейх» качає нафту, як дурний, не зважаючи ні на конʼюнктуру, ні на  здоровий глузд. І наразі не зрозуміло, чи зможуть сторони знайти спільний «нафтовий»знаменник. 

● Водночас Саудівська Аравія та ОАЕ намагаються стати впливовим міжнародним політичним хабом. Саудити та еміратці, наприклад, подумували підтримати народ Палестини у війні з Ізраїлем. Але потім добре «порадилися» з керівником Держдепу США Блінкеним і вирішили рятувати палестинців від ХАМАСу. Якщо геть зовсім відверто, то  саме Вашингтон, Абу-Дабі та Ер-Ріяд врятували Єрусалим від широкомасштабної війни в регіоні. 

● Араби відіграють важливу посередницьку роль і у війні московитів проти України: через них, зокрема, укладається частина угод про обмін військовополоненими. Крім того, ні саудити, ні еміратці не поспішають засуджувати бункерного  за його воєнні злочини. Це такий собі нейтралітет з кремлівською зіркою за пазухою. Логічно, що путін вирішив саме з ними  домовлятися  про посередництво у перемовинах: раз їм вдалося так швидко знайти спільну мову із США щодо Ізраїля, то мо, те ж саме вдасться і по Україні.

● Тим часом у рф - пропагандистське збудження щодо «мирних переговорів». Про це путінські посіпаки мовлять мало не з кожного пилососа та холодильника, а колишній лідер «Яблука» Григорій Явлінський навіть обтрусив з себе нафталін, зустрівся з кремлівським диктатором і, проковтнувши наживку, готується стати посланцем кремля у "мирних перемовинах" з Україною.

▶ ️Судячи з усього, Вашингтон, Ер-Ріяд та Абу-Дабі уже обговорили контури переговорного процесу, і тепер США дотримуються обіцянки «нічого про Україну без України», заявивши вголос про "мирні переговори" та їх умови. 

● "Ми хочемо поставити Україну до кінця наступного року в таке становище, щоб росії довелося приймати рішення про те, чи сідати за стіл переговорів із прийнятними для України умовами, чи зіткнутися з сильнішою Україною», - перший заступник помічника президента США з нацбезпеки Джонатан Файнер.

● Оптимізм Білого Дому базується на тому, що «Україна буде здатна розпочати новий наступ, оскільки спиратиметься на потужнішу промислову базу США і Європи, які нарощуватимуть потужності свого ВПК, а також самої України», - Файнер. Деталі, варто думати, уже повідомлять особисто Зеленському.  

Тут додати нічого. Очікуємо новин. 

Джерело: https://t.me/orestokratiia/915

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович