13.07.2023 06:10
Просмотров: 777

NATO

NATO

На своєму першому робочому засіданні Вільнюського саміту союзники з Альянсу прийняли рішення наблизити Україну до НАТО і посилити колективне стримування і оборону Альянсу. / In their first working session at the Vilnius Summit Allies took decisions to bring Ukraine closer to NATO, and reinforce the Alliance’s collective deterrence and defence.

Союзники узгодили пакет з трьох елементів, які наближають Україну до НАТО. Це передбачає багаторічну програму допомоги, яка сприятиме переходу Збройних сил України зі стандартів радянської доби на стандарти НАТО та допоможе відбудувати сектор безпеки і оборони України, забезпечуючи критичні потреби, такі як у пальному, обладнанні для розмінування і медичних матеріалах.

Члени Альянсу також домовились створити нову Раду Україна – НАТО. Члени Альянсу також підтвердили, що Україна стане членом НАТО і домовились відмовитись від вимог Плану дій з підготовки до членства. «Це потужний пакет для України і чіткий шлях до її членства в НАТО», – сказав Генеральний секретар Єнс Столтенберг.

Члени Альянсу ухвалили «найбільш комплексні оборонні плани з часів холодної війни», – зазначив пан Столтенберг. Розроблені для протидії двом головним загрозам для Альянсу – Росії і тероризму – нові регіональні плани передбачають утримання 300 тисяч військ на високому рівні готовності, включно зі значними повітряними і морськими силами. Союзники також ухвалили новий План дій з оборонного виробництва задля прискорення спільних закупівель, збільшення виробничого потенціалу і удосконалення оперативної сумісності членів Альянсу.

Заради задоволення своїх оборонних потреб союзники взяли на себе тверде зобов’язання інвестувати мінімум 2% свого Валового внутрішнього продукту (ВВП) в оборону. Європейські члени Альянсу і Канада зафіксували зростання на 8,3% в реальному виразі своїх оборонних бюджетів у 2023 році, найбільше зростання за десятки років. Цього року одинадцять союзників вийшли на, або перевищили орієнтовний показник цього року, і очікується, що ця цифра значно зросте в 2024 році.

NATO #ЗСУ вдячні за підтримку та допомогу #НАТО / #AFU are grateful for #NATO support and assistance

Джерело: facebook.com/GeneralStaff.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович