12.12.2023 09:38
Просмотров: 300

Палата представників США почне розслідування щодо імпічменту Байдена

Палата представників США почне розслідування щодо імпічменту Байдена

Палата представників Конгресу США, де більшість мають республіканці, проголосує в середу за формалізацію процедури імпічменту президента-демократа Джо Байдена.

Як пише «Європейська правда» про це повідомляє Reuters з посиланням неназваного помічника лідерів республіканців, який говорив на умовах анонімності.

Зазначають, що один із республіканських законодавців заявив, що спікер Палати представників Майк Джонсон розкрив плани щодо голосування в четвер на закритому засіданні, про що також говорили і інші його колеги по партії.

Республіканці в Палаті представників звинувачують президента та його сім’ю в отриманні неправомірної вигоди від політичних рішень, в ухваленні яких Байден брав участь як віцепрезидент під час адміністрації Барака Обами в 2009-2017 роках.

Вони також звинувачують Міністерство юстиції США в неналежному втручанні в розслідування щодо сина Байдена – бізнесмена Хантера Байдена. Міністерство юстиції заперечує свою провину.

Досі республіканці в Палаті представників не змогли надати доказів, які б пов’язували дії Байдена на посаді віцепрезидента з бізнесом його сина, і малоймовірно, що Сенат, де демократи мають незначну більшість, проголосує за засудження президента, якщо Палата представників ухвалить статті про імпічмент.

За словами представника республіканців Байрона Дональдса, який є членом одного з трьох комітетів, що розслідують діяльність Байдена, він очікує, що розслідування завершиться протягом наступних двох місяців, а Палата представників підготує проєкт статей про імпічмент орієнтовно навесні.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович