25.11.2023 16:38
Просмотров: 309

Перша психологічна допомога: в обласному навчальному центрі стартували тренінги

Перша психологічна допомога: в обласному навчальному центрі стартували тренінги

В обласному навчальному центрі стартували тренінги для психологів та фахівців соціальних служб.

17 листопада за участі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова та представників Координаційного центру психологічного здоров’я при Кабміні було відкрито навчально-методичний центр для підвищення професійних компетентностей з питань психологічної допомоги та психосоціальної підтримки на базі Харківського обласного центру соціальних служб, повідомляє ХОВА.

До організації тренінгів залучають фахівців закладів вищої освіти. За підтримки ЮНІСЕФ тут згодом планують створити колл-центр з питань соціально-психологічної підтримки населення. 

«У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською, у березні на базі нашого Центру було відкрито психологічну службу.  Т

Тепер розширили діяльність та створили навчально-методичний центр. Кожен працівник, який здійснює соціальну підтримку, повинен володіти відповідними компетенціями й застосовувати їх залежно від ситуації.

Наші фахівці не тільки надають допомогу в Центрі, але і виїжджають мобільними бригадами в громади, де потрібна кризова підтримка, наприклад, після масштабних ворожих обстрілів», – розповіла директорка Харківського обласного центру соціальних служб Оксана Радіч.

Цей тиждень розпочали з тренінгу на тему: «Перша психологічна допомога». У ньому взяли участь надавачі соціальних послуг Харкова. Також протягом тижня відбудеться навчання для фахівців з Харківського району.

 «Через війну люди перебувають у стресовому стані. З нього мають вміти виходити як самі психологи, так і навчити людей це робити.

Перша допомога має за мету на початковому рівні впоратися зі стресом і врегулювати свою поведінку та емоції. На сьогоднішньому тренінгу першочергово відпрацьовували техніки дихання, які можна використовувати для швидкого заспокоєння», – прокоментувала тренерка з першої психологічної допомоги Наталія Кривенко.

Надалі планують проводити тренінги щодо емоційного вигорання, підтримання власних ресурсів, стресостійкості, роботи з дітьми тощо.

У навчально-методичному центрі створено 3 тренінгові зали, де можуть проходити групові заходи та індивідуальні консультації. Також є навчально-методичний кабінет.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович