31.01.2024 09:23
Просмотров: 297

Повернути біженців “у безпечні куточки України” пропонують у Нідерландах

Повернути біженців “у безпечні куточки України” пропонують у Нідерландах

У Нідерландах партія BBB (Фермерсько-громадянський рух) пропонує розглянути питання повернення українців, які перебувають у країні через повномасштабне вторгнення Росії, “у безпечні куточки України”.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“ВВВ у Палаті представників вважає, що варто серйозно розглянути питання повернення українських біженців у безпечні куточки власної країни”, - йдеться у повідомленні.

“Ми не можемо всіх тут розмістити”, — сказала депутат партії Мона Кейзер під час дебатів у парламенті, присвячених бюджету для надання притулку.

Кейзер вважає, що українським біженцям у деяких частинах України нема чого боятися війни. Захід України їй видається відносно стабільним.

Вона сказала, що читала про гірськолижний курорт на південному заході України: “Це так далеко від фронту, як Альпи”.

Кейзер також поцікавилася, якою буде позиція кабінету міністрів Нідерландів, якщо Київ попросить відправити назад українських чоловіків призовного віку. За її словами, ймовірно, сотні тисяч військовозобов’язаних перебувають за кордоном, зокрема і в Нідерландах.

Партії GroenLinks-PvdA (Зелені ліві - Трудова партія) і D66 (Демократія 66) заявили, що не сприймають пропозиції BBB. Депутат від D66 Анне-Марійке Подт сказала, що політики не можуть визначати, яка частина країни безпечна.

Джуліан Бушофф із GroenLinks-PvdA назвав пропозиції BBB “тривожними”. Він розкритикував ідею BBB про можливість відправлення біженців назад до країни, яка перебуває у стані війни.

Водночас Мона Кейзер з партії BBB також пропонує, щоб українці, які знайшли роботу в Нідерландах, оплачували оренду житла та витрати на медичне обслуговування.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2023 року влада Нідерландів закликала українців, які отримали тимчасовий захист у країні, обміркувати можливість самостійно винаймати житло за наявності фінансової можливості, аби звільнити місця для новоприбулих співгромадян.

Джерело: ukrinform.ua

Фото: ANP

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович