25.04.2023 13:09
Просмотров: 454

Прокуратура порушила питання про безпечність споруд цивільного захисту

Прокуратура порушила питання про безпечність споруд цивільного захисту

Харківський окружний адміністративний суд підтримав позицію Чугуївської окружної прокуратури Харківської області та визнав протиправною бездіяльність підприємства і зобов’язав привести в належний технічний стан і готовність до укриття населення захисну споруду цивільного захисту для використання за цільовим призначенням.

Як повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, в умовах діючого на території України воєнного стану надзвичайно важливого значення набуває питання використання об’єктів цивільного захисту, тобто інженерних споруд, призначених для захисту населення від небезпеки.

У ході вивчення стану законності у сфері використання та забезпечення об’єктів цивільної оборони виявлено низку порушень щодо утримання захисної споруди, яка перебуває на балансі підприємства, розташованого в Чугуївському районі. Провідним інспектором Зміївського РВ ГУ ДСНС України у Харківській області виявлено, що протирадаційне укриття не забезпечено системами пожежної автоматики і сигналізацією, а первинні засоби пожежогасіння відсутні.

Крім того, системи водопостачання, каналізації і опалення захисної споруди перебували в неналежному технічному стані, споруду не оснащено засобами індивідуального захисту, радіаційної і хімічної розвідки, спеціальної обробки, зв’язку тощо. 

Щодо виявлених порушень органами контролю було складено відповідний припис. Однак підприємство так і не усунуло порушення та не організувало безпечне перебування людей в укритті у випадку загроз. 

У зв’язку з цим окружна прокуратура звернулась до суду з позовною заявою в інтересах Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, яку задоволено.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович