28.12.2023 09:57
Просмотров: 404

путінське перемирʼя — це пастка нової війни

путінське перемирʼя — це пастка нової війни

Майбутнє російської війни проти України залежить від того, чия думка переможе на Заході: «корисних ідіотів» чи тверезих прагматиків

Перші з лупою намагаються розгледіти у бункерного наміри до мирних переговорів, інші ж розуміють: путінське перемирʼя — це пастка нової війни.

▶ ️Про напад московитів на країни НАТО говорять аналітики та посадовці практично усіх країн Альянсу. Навіть озвучено точку відліку: зупинка інтенсивних бойових дій в Україні. Вся справа в тому, що тоталітарна Московія, перевівши економіку на воєнні рейки, сконцентрувала головні зусилля на відновленні власного ВПК.

"Зараз у нас є близько 5–8 р, протягом яких які ми повинні надолужити згаяне - як у збройних силах, у промисловості, так і в суспільстві", — міністр оборони ФРН Борис Пісторіус очікує можливого нападу росії на НАТО менш ніж за 10 р.

● «Оптимісти» вважають, що пРусакам знадобиться «всього 6–10 р, щоб відновити свої збройні сили» і бути готовою до нападу на одну з держав НАТО. Це прогноз впливового Німецького товариства зовнішньої політики (DGAP). (https://dgap.org/en/research/publications/preventing-next-war-edina-iii)

● «Песимісти» називають значно коротші терміни. Поляки вважають, що у них є 2–3 р. до можливої конфронтації з московією. Європейська таємна служба очікує, що московія спробує атакувати Європу взимку 2024/25 року, коли США опиняться "без лідера".

▶ ️Альтернатива для ЄС та США зрозуміла, її точно змалював міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас: "Якщо ми забезпечимо військову поразку росії в Україні, ризик нападу на НАТО значно зменшиться!"

"США стоять перед вибором - підтримувати Україну грошима зараз або союзників по НАТО кров'ю пізніше", — контрадмірал Джон Кірбі, координатор Ради нацбезпеки США.

● Британія має шанс спокутувати провину, надавши Україні критично важливу зброю, цитує The Guardian (https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/dec/24/david-cameron-has-a-chance-at-redemption-by-delivering-crucial-weapons-to-ukraine) Девіда Кемерона, глави британського МЗС, який сформулював дві цілі для демократичного світу: підірвати російську військову машину та озброїти Україну.

● Колишні міністри оборони від партії Торі закликали уряд Ріші Сунака припинити "сумувати" з приводу України й терміново оголосити максимальний обсяг військової допомоги Києву, — The Telegraph.

«Питання, яке ми маємо поставити: "Чого їм достатньо для виконання цієї роботи? Україна потребує великих ресурсів, і вже точно не менших. Щонайменше, ми маємо дати їм те, що давали в минулому, а в ідеалі - більше", — Гевін Вільямсон.

▶ ️Та ці раціональні оцінки не стали офіційною позицією наших західних партнерів. The New York Times з посиланням на неназваних чиновників США та росії видала ганебну статтю «путін натякає на готовність до перемир’я», яка додала додаткової енергії ідеї «примирення».

● «російський диктатор путін через неофіційні дипломатичні канали надсилає сигнали про свою готовність до припинення вогню в Україні та замороження бойових дій вздовж нинішньої лінії фронту. «Для путіна ідеальний час — до президентських виборів у росії в березні», — NYT.

● «Не знаю, що образливіше: боягузтво колишніх, які бояться виступити на публіці, тому ховаються за "збереженням таємних каналів" [з росією], маючи при цьому егоїстичну впевненість, що вони можуть укласти мирну угоду, чи корисні ідіоти, які торгують зміїною олією путінського миру», — так відреагував на цю статтю Алекса́ндр Ві́ндман, екс-директор з європейських справ Ради нацбезпеки США, який у жовтні 2019 р дав свідчення перед Конргресом щодо скандалу Трампа й України.

▶ ️Траєкторія російської війни проти України у 2024 році здебільшого диктуватиметься за тисячі кілометрів від лінії фронту, у США та країнах Європи. Якщо «примирювальна» параноя розібʼється об скелю раціональних аргументів, тоді російське вікно можливостей для продовження війни буде наглухо замуровано.

● Та для цього прогресивним лідерам світу ще слід докласти багато зусиль. І тут проблема не в наявності «яєць», як часто пишуть мені в коментарях: «корисний ідіотизм» — проблема значно глибша, і вросла метастазами у світову, особливо європейську політику епохою Ангели Меркель.

Час одужувати...

Джерело: https://t.me/orestokratiia/922

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович