26.03.2024 15:00
Просмотров: 349

«Розглядаємо можливість оголошення евакуації з прикордонних населених пунктів», – Олег Синєгубов

«Розглядаємо можливість оголошення евакуації з прикордонних населених пунктів», – Олег Синєгубов

Про це начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляють в ХОВА.

Наразі обов’язкова евакуація родин з дітьми триває із 57 населених пунктів Куп’янського району. А обов’язкова евакуація в примусовий спосіб здійснюється ще з 18 населених пунктах Великобурлуцької та Вільхуватської територіальних громад – із них евакуйовано понад 160 дітей. 

«Розглядаємо можливість оголошення обов’язкової евакуації, в тому числі у примусовий спосіб, із прикордонних населених пунктів Харківського та Богодухівського районів. Це зумовлено системними обстрілами з боку російських окупантів, а також частішим застосуванням керованих авіабомб», – зазначив Олег Синєгубов. 

Начальник Харківської ОВА додав, що евакуйованих розміщуватимуть в місцях компактного проживання в інших районах регіону. Водночас тимчасове житло готові надати у Житомирській, Львівській та Івано-Франківській областях. 

Крім того, на Харківщині триває ліквідація наслідків ворожого ракетного удару по об’єктах енергетичної інфраструктури. Нині усі жителі мають світло, утім в області застосовуються погодинні відключення електроенергії. 

«Графіки погодинних відключень світла коригуються. Тому що деякі житлові будинки знаходяться на лініях критичної інфраструктури, через що споживання електроенергії збільшується. Наразі триває робота щодо стабілізації постачання електроенергії населенню», – додав начальник Харківської ОВА.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович