11.01.2024 07:14
Просмотров: 835

Щодня учасники засідань Ради Безпеки чують мову війни

Щодня учасники засідань Ради Безпеки чують мову війни

Це мова, якою окупанти отримали наказ розпочати повномасштабну агресію проти України. Це мова, яку чують жертви, коли їх ґвалтують на очах у рідних. Це мова, яку чують багато українських цивільних перед стратою, — постпред України в ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради безпеки.

"Як ми знаємо, в тому числі з творів Льва Толстого, до більшовицького перевороту освічене дворянство в російській імперії використовувало французьку, а не російську мову як основну. Це була мова російської дипломатії до приходу до влади прихильників більшовизму, які і сьогодні утримують владу в Кремлі.

Я запрошую посланця Москви скористатися послугами перекладача, оскільки наступна частина мого виступу буде французькою мовою на знак визнання внеску, який Франція, Швейцарія та багато інших миролюбних країн зробили у справі миру і безпеки", — зазначив Кислиця.

Свою подальшу промову український дипломат вів французською, а представники крайни-агресора на чолі з Васілієм Нєбєнзєю очікувано покинули залу засідань.

"В той самий час, коли росія витрачає мільярди на знищення українських цивільних об'єктів, її власна критична інфраструктура руйнується або виходить з ладу. Десятки тисяч жителів підмосковних міст, таких як Подольськ, Коломна і Балашиха, залишилися без даху над головою, без опалення, замерзаючи в своїх будинках при мінусовій температурі.

І оскільки путінський емісар у цьому залі стверджує, що обізнаний з контентом, який циркулює в українських соціальних мережах, рекомендую йому подивитися зі свого гнізда на теплому і затишному Манхеттені на повідомлення, які пишуть мешканці його власної столиці та передмість, які зараз буквально живуть у квартирах, вкритих шарами льоду, і палять дрова на вулицях, щоб вижити.

Однак кремлівський режим не виявляє особливого інтересу до вирішення проблем власних громадян. Він залишається одержимим самогубною і безглуздою війною, намагаючись вбити якомога більше українців, доки не зазнає краху", — підкреслив Кислиця.

Джерело: https://t.me/znua_live/129827

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович