08.11.2023 08:21
Просмотров: 381

США «хакнули» близькосхідну стратегію кремля: Блінкен «конвертує» мусульманські країни регіону

США «хакнули» близькосхідну стратегію кремля: Блінкен «конвертує» мусульманські країни регіону

▶ ️Держсекретар США Ентоні Блінкен за останній місяць чотири рази мандрував країнами Східного Середземноморʼя і досяг неймовірного: Сполучені Штати де-факто порозумілися з Єгиптом, Йорданією, Саудівською Аравією та Катаром про те, що ХАМАС слід усунути від влади у Палестині, згодом і знищити.

● Під тиском Вашингтону чинний президент Палестини Махмуд Аббас погодився брати участь в управлінні сектором Газа, допомагаючи в поваленні ХАМАС. По суті, це означає продовження Ізраїлем наземної операції, бо припинення вогню вигідне лише терористам.

● Це важливий стратегічний крок для стримання регіону від великої війни. Ще зовсім недавно виглядало, що всі мусульманські держави виступали проти широкомасштабної наземної операції Ізраїля в Секторі Гази через побоювання за безпеку цивільних палестинців. Тепер це «побоювання» конвертувалися в «несприйняття тероризму». 

● Ця угода, судячи з усього, коштуватиме Беньяміну Нетаньягу прем'єрського крісла, оскільки президент Палестини Махмуд Аббас погодився брати участь в реалізації плану тільки за умови міжнародної підтримки країн-партнерів і… припинення «ізраїльської окупації  палестинської землі». Фактично йдеться про відновлення арабської республіки в кордонах 1967 року зі столицею в Східному Єрусалимі.  До речі, таку ж саму вимогу висував і президент Туреччини Ердоган.

● Білий Дім, очевидно, таки дотисне «Бібі» на визнання умов майбутнього миру, оскільки іншої конфігурації, наразі, немає.

▶ ️До речі: деякі оглядачі іронізують, що США довгий час боролося за демократизацію арабського світу на Близькому Сході. Але тільки зараз Вашингтон вирішив, що стабільність та стратегічне партнерство в регіоні йому потрібно більше, ніж внутрішні демократичні реформи.

Погодьтеся, красиво США ламають путінську ініціативу налаштувати всі мусульманські країни проти Ізраїлю, спонукаючи до великої війни в регіоні.

Джерело: https://t.me/orestokratiia/900

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович